ANTALYA-Sinan Özmüş

Rus turistlerin tatil için Türkiye'nin turizm merkezi Antalya'yı tercih etmesini teşvik için başlatılan çalışmalara, Rus gelinler de destek verdi. Türklerle evlenip Antalya'ya yerleşen, çocukları Türk okullarında okuyan Rus gelinler, Antalya'nın Türkiye'nin, tatil yapmayı düşünen hemşehrilerine Antalya'yı tavsiye etti.

Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıl önce Antalya'ya geldiğini, buraya artık "ikinci memleketim" dediğini belirtti. Balcı, Rusya ve Türkiye'nin kendisi için artık aynı şeyi ifade ettiğini belirterek, Antalya'nın cennetten bir yer olduğunu söyledi.

Antalya'ya gelen herkesin toprağını, insanlarını sevmeye başladığının altını çizen Balcı, "Bu sadece iklim değil. Tabii ki güneş, deniz, güzel, meyve ve sebzeler var ama burada yaşayan güzel insanlar da var. Antalya, turistler ve burada yaşayanlar için çok rahat ve özgür bir yer. Gerçekten burada kriz zamanında ve normal zamanda çok rahat yaşıyoruz." dedi.

Balcı,"Geçen sene buraya gelemedikleri için tabii ki üzüldüler. Güzel ve hesaplı tatil yapamadılar. Bu sene bence çok iyi başladı. İnşallah tüm sezon böyle devam eder. Ruslar gelsin artık. Burası sakin, güzel ve mutlu bir yer. Hizmetleri çok iyi. Turizmde çalışan Türkler biraz üzüldü. İyi hizmet için Rusları bekliyorlar. Ruslar da aileleri ile seve seve gelsinler. Burada güzel bir zaman geçirsinler." dedi.

Kaynak: AA