Petrol fiyatlarının düşmeye devam etmesinin muhtemel olduğunu ifade eden Alexei Ulyukayev, "Petrol için en büyük risk fiyatın 20 dolar/varil seviyesine düşmesi değil, fiyatların çok uzun süre çok düşük kalması" diye konuştu.

Rusya'da bütçe açığının 2015 yılında GSYH'nin yüzde 2,6'sı seviyesinde gerçekleştiğini tahmin eden Ulyukayev, hükümetin kamu bankaları Sberbank ve VTB'nin hisse satışını düşünmesi gerektiğini savundu.

"ACİL TEDBİR ALINMALI"

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov da petrol fiyatlarının yakın gelecekte daha da düşmesini beklediklerini söyledi. Gaidar Forumu'nda konuşan Siluanov; "Yavaşlayan dünya ekonomisi ve büyük petrol stokları dikkate alınıdğında lakın gelecekte petrol fiyatlarının yönünde bir değişiklik görmek muhtemel değil. Petrol piyasasında şu anda bir arz-talep dengesi yok. Hiç kimse üretimini azaltmıyor. Bu ortada fiyatlarda daha da düşüş görmele devam edeceğiz" dedi.

Rusya'da 2015 yılında bütçe açığının GSYH'nın yüzde 2,6'sı seviyesinde gerçekleştiğini belirten Siluanov, bütçenin açık vermemesi için petrol fiyatının 82 dolar/varil olması gerektiğini ifade etti.

Silianov, petrol fiyatının 30 dolar/varil olduğu bir ortamda bütçede tedbirler alınması gerektiğini, hükümetin harcamaların yüzde 10 kısılmasını önereceğini de vurguladı.

Kaynak: HABER7.COM