Hafta ortasından itibaren asgari ücretteki artışın diğer ücretlere de uygulanması için harekete geçen Renault işçileri sürdürdükleri fazla mesai eylemini ve bu hafta yapacakları eylemleri değerlendirdikleri UET Sözcüleri Toplantısının sonuçlarını açıkladılar:

17 Ocak Pazar günü yapılan UET Sözcüleri Toplantısında şu kararlar alındı:

1- TM’nin MESS ile imzaladığı üç yıllık toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan mağduriyetler devam ediyor. Bunun üstüne asgari ücret artışının meydana getirdiği ücret karmaşası da eklendi. UET sözcüleri, Renault işçilerinin bu durumdan huzursuz olduğunun, mağduriyetin arttığının altını çizmiştir. Konuyla ilgili yönetimden pozitif adım beklentisi sürmektedir.
2- Fazla mesaiye kalmama kararı devam ediyor. Vardiya çıkışlarında toplu yürüyüşler haftada iki gün, Pazartesi ve Perşembe günleri tüm vardiyalarda yapılacak. Yönetimden herhangi bir yaklaşım olursa konu yeniden değerlendirilecek.
3- Toplantıda, Renault işçilerinin kendi temsilcilerini seçmek için Haziran ayında varılan mutabakat doğrultusunda en kısa süre içinde temsilci seçimlerinin yapılmasına yönelik beklentinin altı çizildi.
4- Her üç ekipte departman sözcüleri arasındaki iletişim/haberleşme güçlendirilecek. Bu hafta departman sözcüleri toplantıları yapılacak.
5- UET sözcüleri toplantıları periyodik olarak devam edecek. Kararlar UET Sözcüleri Toplantıları’nda alınacak. Whatsupp grupları sadece haberleşme için kullanılacak.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr