Bildiri ile akademisyenlerin teröre tepki gösterme yerine destek verdiğini imza altına aldığını ifade eden Rektör Gönüllü, bu durumun akademisyen olarak kendisini üzdüğünü belirtti. Türkiye'de insanların yıllardır bir arada yaşadığını hatırlatan, 40 yıldır ise ayrışma için tohum ekildiğini kaydeden Rektör Gönüllü şöyle dedi:

"Bunlar malum olunduğu üzere ülkemizin insanlarının özüyle bağdaşan tohumlar değil. Bu bağdaşmamaya rağmen geçen zaman içerisinde bizi iyi noktalarda, iyi seviyelerde, dünyada daha iyi noktalarda, müreffeh seviyelerde görmek istemeyen dış rakiplerimiz, dış ülkeler, bizi tabi kendilerinin müreffeh bulunduğu seviyelerde olmamızı istemeyen bu devletler, önemli ölçüde ülkemizin belli yerlerinde sürekli yetiştirmiş oldukları ajanlarla ülkemizi karıştırma, kaynatma, tabi eğer ellerine fırsat geçerse bir bilinçsizlik ortamı olursa bunu elde etme gayreti içerisinde oldular. Bugün ülkemizde bizim devletimizi temsil eden, milletimizi temsil eden insanlarla vuruşan ve milletimizi siper gösteren, tüm varlıklarını siper gösteren, bunları kendi olumsuz emelleri için kullanmaktan vazgeçmeyen bir takım güruh söz konusu. Ancak devletimiz büyük bir devlettir."

'BU İMZALAR AKADEMİK CAMİANIN BİNDE BİRİNİ TEMSİL ETMİYOR'

Akademisyenlerin bildirisini eleştiren ve imzacı akademisyenlerin camiayı temsil ettiği görüşünün doğru olmadığını da vurgulayan Gönüllü, şöyle devam etti:

"İçimizde akademisyen olduğunu söyleyen ama listeyi incelediğimiz zaman çoğunun öğrencilerden ibaret, emekli insanlardan ve akademisyen olup olmadığı belli olmayan insanlardan müteşekkil imzalar karşımıza çıkıyor. Bu imzalar tabi tüm akademisyenlerin binde birini teşkil etmemektedir." 

Kaynak: HABER7.COM