ANTALYA

Antalya'da son 4 günde etkili olan orman yangınlarında yaklaşık bin 108 hektar orman alanının zarar gördüğü bildirildi.

Antalya'da Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası, düşük nem ve kuvvetli rüzgarla birleşince çok sayıda orman yangınına neden oldu.

Hava sıcaklığının 45,4 dereceyle son 88 yılın rekorunu kırdığı Antalya'da, aşırı sıcaklardan ülkenin akciğerleri ormanlar da olumsuz etkilendi.

Alanya, Manavgat ve Kaş ilçelerinde çıkan orman yangınları Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin yoğun mesai yapmasına neden oldu. Ekiplerin havadan ve yerden yaptıkları yoğun müdahaleler sonucu söndürülen yangınların ardından ortaya kara bir tablo çıktı.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangınların tamamen söndürülüp soğutma çalışmaları tamamlandıktan sonra yanan sahaların vakit kaybedilmeden ağaçlandırılacağını belirtti.

8 saatte 240 ton su bırakıldı

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yangınlarda yaklaşık Alanya'da bin, Kaş'ta 100 ve Manavgat'ta ise 8 hektar ormanlık alan zarar gördü. Sıcak ve kuvvetli rüzgar ekiplerin işini güçleştirirken, bölgede yaşayan köylülerin sıcak hava nedeniyle yaylalarda bulunması, olası can kayıplarını önledi.

Alanya'da 24 saatte kontrol altına alınabilen yangında helikopter 8 saat içerisinde alevlere 240 ton su bıraktı.

Yangının elektrik kontağından çıktığı iddialarının ise araştırıldığı bildirildi.

Muhabir: Levent Kişi

Kaynak: AA