Reina saldırganının yakalandığını duyuran ilk uluslararası haber ajansı Reuters, kaynak olarak hurriyet.com.tr'yi gösterdi. Reuters'ın bu son dakika gelişmesini Hürriyet'e dayandırmasının ardından da haber dünyaya hurriyet.com.tr kaynaklı olarak yayıldı.

Ardından da aralarında BBC, Associated Press, Telegraph, Washington Post, Daily Mail, The Sun ve El Arabiya'nın da bulunduğu birçok yayın organı hurriyet.com.tr'yi kaynak göstererek, gelişmeleri okuyucularına duyurdu.
 

DIŞ BASIN SALDIRGANIN YAKALANMASINI BÖYLE DUYURDU

AFP
Uluslararası haber ajansı AFP, acil koduyla duyurduğu gelişmeyi şöyle aktardı:

"Türk polisi, uzun süren bir insan avının ardından, yılbaşındaki gece kulübü saldırısında 39 kişiyi öldürdüğünden şüphelenilen kişiyi, kentin yerleşim bölgelerinden birine yaptığı operasyonda gözaltına aldı."

Ajans, "saldırının şüphelisinin Esenyurt ilçesindeki bir dairede dört yaşındaki oğluyla birlikte yakalandığını" bildirdi.

ASSOCIATED PRESS
Associated Press'in haberinde, "Türk medyası, İstanbul'daki bir gece kulübüne yılbaşında düzenlenen saldırının şüphelisinin polis operasyonunda yakalandığını bildirdi" ifadesi kullanıldı.

Şüphelinin, Kırgızistanlı bir arkadaşının evinde kaldığı belirtildi.

REUTERS
Gece yarısından bu yana gelişmeleri aktaran Reuters son olarak, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un tweet'ine yer verdi. Haberde, Kurtulmuş'un, "Ortaköy'deki katliamın failini yakalayan polisimizi tebrik ediyorum. Terör ve arkasındaki güçlerle savaşımız sonuna kadar devam edecek" diye tweet atarak, Türk polisini kutladığı belirtildi. 

Reina saldırganı yakalandı, dünya hurriyet.com.trden duydu

BBC, haberi manşetten verdi. BBC, "İstanbul'daki kulüp saldırısının şüphelisi yakalandı" manşetini attı.

http://www.hurriyet.com.tr