ERZURUM

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasına yönelik, "16 Nisan'da gelen referandum, AK Parti ve MHP'nin ortak uzlaşma metnidir. AK Parti, MHP iki ayrı partidir ama bu iki ayrı partide 'bayrak, millet, vatan ve devlet' dediğin zaman akan sular durur." dedi.

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde ziyaretlerinin ardından beraberindekilerle Olur ilçesine geçen Akdağ'ı, çok sayıda vatandaş coşkuyla karşıladı.

Vatandaşları tek tek selamladıktan sonra seçim otobüsü üzerinde halka hitap eden Akdağ, uzun yıllardır Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını söyledi.

Milletin 15 Temmuz'da attığı tokadın Pensilvanya'dan duyulduğunu dile getiren Akdağ, "Asıl olan vatandır, devletimizdir, milletimizdir, bayrağımızdır. Biz bunun etrafındayız. Bu değerleri ayakta tutarsak, bayrağımızı gönderde tutarsak, ezan-ı şerifi eksik yapmazsak, görevimizi yapmış oluruz. Bugün eğer Türkiye Cumhuriyeti FETÖ, PKK'nın başını ezmişse, kafasına vuruyorsa, bu Türkiye'nin gücünden kaynaklanıyor. Bu vatan toprağına sahip çıkacağız. Onun için güçlü, istikrarlı olmalıyız. Terörün başını bir daha kalkamayacak biçimde ezmemiz lazım." diye konuştu.

FETÖ yandaşlarının hala belli hayaller kurduğuna işaret eden Akdağ, FETÖ'cülerin bir şeyler yapabilmek için halen umutlarının bulunduğunu bildirdi.

''Bayrak, millet, vatan ve devlet' dediğin zaman akan sular durur''

Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hala 'Acaba zayıf bir taraf bulur da millete zarar verir miyiz' diye umutları var. Tam da böyle bir zamanda milletin evlatlarından Sayın Devlet Bahçeli bu meseleyi gördü, Cenabıhak razı olsun. Bahçeli, 'Bir dakika arkadaş, ortada devlet, memleket, bayrağımız, geleceğimiz var, ne yapalım' diyerek geldiler oturdular, Başbakanımızla görüştüler, uzlaştılar ve ortaya bir uzlaşma metni çıktı. 16 Nisan'da gelen referandum, AK Parti ve MHP'nin ortak uzlaşma metnidir. AK Parti, MHP iki ayrı partidir ama bu iki ayrı partide 'bayrak, millet, vatan ve devlet' dediğin zaman akan sular durur."

Muhabir: Yunus Okur

Kaynak: AA