Rahmi  Ofluoğlu’nun küçük oğlu Barış Ofluoğlu bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze namazı Ataşehir Mimarsinan Camii’nde kılındı. Cenazeye,  Ofluoğlu ailesinin dostları, yakınları ve Barış’ın arkadaşları katıldı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun yoğun programı bilindiği için törene katılması beklenmiyordu. Feyzioğlu sürpriz yaptı. Bugün adli yılın başlaması nedeniyle Feyzioğlu kamuoyunda çok tartışılan Yargıtay’daki törene katılacaktı. Yargıtay’daki törenden sonra TBB Yönetim Kurulu toplantısı ve akşam da  adli yıl nedeniyle resepsiyon vardı. Bunlar Feyzioğlu’nun bizim tespit edebildiğimiz programı. İşte Feyzioğlu’nun bu yoğun programına rağmen Barış Ofluoğlu’nun cenaze törenine katılması sürpriz oldu. Feyzioğlu “biz bir aileyiz diyerek” Rahmi Ofluoğlu’nun ve eşinin acısını paylaştı. 

Feyzioğlu cenaze töreninden sonra Yargıtay’daki resepsiyona katılmak üzere Ankara’ya döndü.

 İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Durakoğlu, Yönetim Kurulu üyesi Av. Ufuk Özkap, ve Av Hasan Kılıç,  İstanbul Barosu Avukatlarından, Av. Ömer Yasa, Av. Abdurrahman Bayramoğlu, Nizar Özkaya, Kemal Kumkumoğlu, Tülay Ateş, Bozkurt Nuhoğlu, Ünsal Tüzün, İzmir Barosu Avukatlarından Av. Esen Yücel, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu,  , Av. Cavit Kavak, Av. Çağlar Dilber, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Naci Ekşi, Önceki yıllar CHP Kadıköy İlçe Başkanı Av. Ümit Sılan,  SHP Önceki dönem Parti Meclisi üyesi Güliz Kaptan, Cavit savcı, Emekli Hakim Aykın Özer, Eski Ankara KOSİAD Derneği başkanı Yurdanur Gödek törene katılanlar  arasındaydı.

Rahmi Ofluoğlu’nun Kürt dostları onu bu acılı gününde unutmadılar. Cenazeye katılan Aydın Hasar, Suat Sevgili’nin yanı sıra Orhan Miroğlu, Ümit Fırat, Av. Hikmet Boczalı geç haberleri olması nedeniyle cenaze törenine katılamadılar ancak telefonla taziyelerini ilettiler.

Önceki Dönemlerden CHP Genel Sekreteri Av. Adnan Keskin ve Önceki Dönem CHP Diyarbakır Millet Vekili Av. Mesut Değer, CHP önceki dönemler milletvekili ve parti meclisi üyesi Av. Önay Alpago, telefon ile arayarak taziyelerini bildirdiler.

Ayrıca törene katılamayan, TBB Başkan Yardımcısı Av. Başar Yaltı, Ankara Barosu Taban Hareketi Başkan Adaylarından Av. Fatih Deniz Alaeddinoğlu, İstanbul Barosu Avukatlarından, Av. Cengiz Kayıtmezer, Av. Ömer Kavili, Av. Kalkay Özaslan, Av. Mustafa Özkan Kökçeli, Muğla Barosu Başkanı Av. Mustafa İlker Gürkan, Av. Kemal Aytaç telefon ile arayarak taziyelerini bildirdiler.

Cenazede, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, ÇYDD Adına Av. Saliha- Aziz Sabri Eren, İstanbul Barosu Başkanlığı, Av. Berra Besler, Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Kadıköy İlçe Başkanı Necati Ekşi, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı çelenkler bulunuyordu.

Sosyal Medya üzerinden paylaşım yapan SODEV’e ve isimlerini sayamadığımız bir çok dosta bu acı günde Ofluoğlu ailesine gösterdikleri destek için ayrıca teşekkür ederiz.  

Son olarak ben Yeşim TURAN, 8 yıldan beri artık kendimi Ofluoğlu ailesinden biri olarak sayıyor, acılarını paylaşıyorum ve arkadaşım Barış’a Allahtan rahmet diliyorum.   

Yeşim TURAN