ŞANLIURFA - Müslüm Etgü

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, kontrolündeki bölgelerde kendilerine katılmayan veya kurallarına uymayan başta Kürtler olmak üzere tüm Suriyelileri başka topraklara göç ettiriyor.

Suriye'nin kuzeyindeki bazı yerleşim yerlerini ele geçiren terör örgütü PYD/PKK, kendi hakimiyetini kurmak için bölgenin asıl sahipleri olan Suriyelileri işkenceye varan baskı yöntemleriyle yıldırmak istiyor. Örgütün baskılarına dayanamayan ve onlara uymak istemeyen Suriyeliler ise doğdukları toprakları bırakarak en yakın olarak gördükleri dost ülke Türkiye'ye sığınmayı tercih ediyor.

Akıllarından vatan özlemini çıkaramayan Suriyeliler, teröristlerin bölgeden gönderileceği günün hayalini kuruyor. Arap ve Kürt asıllı Suriyelilerden kimi bölgedeki teröristlerden işkence görmüş, kiminin de evi yakılmış eşyaları talan edilmiş.

Rakka kentine bağlı Resulayn ilçesinde yaşayan Bozan Ebu Yusuf, PYD/PKK'nın ellerinden aldığı toprakları kendileri gibi düşünen Suriyelilere verdiğini belirterek, "PYD bölgeden çıkarsa tekrar topraklarımıza dönmek isteriz ama çıkmazsa da dönmeyi düşünmüyoruz. PYD hayvanlarımıza el koyup çoğunu kesti, evlerimize ise el koydu veya ateşe verdi. Bizden aldıklarını da orada onlara tabi olan Kürtlere verdi. Allah Recep Tayyip Erdoğan'dan ve Türk halkından razı olsun, bize çok yardım ediyorlar." ifadelerini kullandı.

PYD/PKK durumu iyi olanları kaçırarak işkence ediyor

Şahin Müslüm de akrabalarının Resulayn'da yaşadığını ancak kendisinin Halep'te Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Şıh Maksut Mahallesi'nde emlak ve oto alım satım işiyle uğraşarak yaşadığını söyledi.

Bölgedeki Kürtlerin kendi haline bırakılmadığını ve PYD/PKK'nın baskılarına maruz kaldığını aktaran Müslüm, şunları kaydetti:

"Mahalledeki PYD/PKK'nın baskıları nedeniyle millet çok perişan durumdaydı. PYD/PKK, durumu biraz iyi olanları kaçırıyordu. Bana 7 gün boyunca işkence yaptılar. İkinci günde ancak su sonra da bir parça ekmek verdiler. Kaldığım süre içinde sürekli sopayla ayağıma ve elime sopa ile vurdular. Aç ve susuz bıraktılar, elimi ve ayağımı bağlayarak iple ayaklarımdan tavana astılar. PYD/PKK'nın topraklarımızdan çıkacağı günün özlemiyle yaşıyoruz."

Kaynak: AA