ANKARA

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, 15 Temmuz itibarıyla şirket hesabındaki yaklaşık 172 milyon dolar ile 20 milyon avroyu Türk lirasına dönüştürerek milli ekonomiye büyük destek verdiklerini açıkladı.

Bozgeyik, yazılı açıklamasında, PTT'nin sadece ulusal ve uluslararası alandaki iş ve işlemleriyle değil, Türk lirasına verdiği değerle de milli ekonomiye büyük katkı sağladığını ifade etti.

176 yıldır her dönemde ülkesi ve milletinin yanında yer alan PTT ailesinin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki̇ hai̇n darbe gi̇ri̇şi̇mi̇ne karşı dimdik durduğunu anımsatan Bozgeyik, şunları kaydetti:

"Tarihi boyunca ülkemiz ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda hareket etmiş olan şirketimiz, 15 Temmuz darbe gecesi ve sonrasında milletimizle birlikte meydanlara çıkarak demokrasi nöbeti tutmuş, ayrıca şehit ve gazi ailelerimiz için yardım kampanyası başlatmıştır. 15 Temmuz sonrasında PTT olarak ülke ekonomisine yeni bir katkı sağlamak üzere harekete geçtik. Lanetle andığımız o meşum hadiseden sonra vatan ve millet sevgimizle yeni bir karara imza atarak dövizden Türk lirasına dönüş uygulaması başlattık. O günden bugüne kadar şirketimiz hesabındaki 171 milyon 393 bin 173 dolar ile 20 milyon 364 bin 372 avroyu Türk lirasına dönüştürerek milli ekonomimize katkı sağladık."

Bozgeyik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına, Türk lirasına dönüştürsün. Türk lirası değer kazansın, altın değer kazansın" çağrısı üzerine başlattıkları kampanyanın devam ettiğini belirterek, şirketin, dövizlerin Türk lirasına dönüştürülmesi işleminde herhangi bir komisyon almadığını bildirdi.

Döviz bozduracak müşterilerine yüzde 10 kargo indirimi yaptıklarını anımsatan Bozgeyik, havale işlemlerinde yüzde 10, epttavm.com üzerinden seçili ürünlerde yapılacak alışverişlerde ise yüzde 5 indirim uygulandığı bilgisini verdi.

Kaynak: AA