Ceza Hukukçusu Prof. İzzet Özgenç, terörizmin finansmanının önlenmesi amacıyla birçok kişi ve kuruluşun mal varlığının dondurulduğunu ancak bunlar içinde PKK'ya destek verenlerin bulunmadığını belirterek “PKK için kullanılmayan bu yetkilerin, terör faaliyeti ve terör örgütü olmadığı açık olan bir takım sosyal veya ekonomik oluşumlarla ilgili olarak işletilmeye çalışılması akıl tutulmasıdır.” dedi.

Özgenç, önceden verdiği haberlerle birçok kumpası ortaya çıkaran Fuat Avni'nin “Teröre destek bahanesiyle, Koç, Boyner, Doğan, İpek Koza gibi kurumlarla Doğan Medyası, Sözcü, Cumhuriyet gibi medya kuruluşlarına el konulacak” açıklamasının ardından İpek Medya Grubu'na yapılan operasyonlarla ilgili önemli tespitlerde bulundu.

Türk Ceza Kanunu'nun mimarlarından ceza hukukçusu Prof. İzzet Özgenç, terörizmin finansmanının önlenmesiyle ilgili olarak uluslararası iki sözleşmeyi kabul eden Türkiye'nin bu kanunlar yürürlüğe girdikten sonra 51 adet bakanlar kurulu kararı çıkartılarak çeşitli kişi, kuruluş veya organizasyonun Türkiye'deki mal varlığının dondurulduğunu açıkladı. Ancak Özgenç, bunlar arasında PKK ile ilişkili hiçbir kişi, kuruluş veya organizasyonunun bulunmadığını söyledi. Özgenç ayrıca, Türkiye'nin kendi varlığını tehdit eden terör faaliyetleri karşısında, bir başka devletten bu faaliyetlere destek veren kişi, kuruluş veya organizasyonların malvarlığını dondurma talebinde bulunma yetkisini haiz olduğunu kaydetti. Ancak bugüne kadar bu yetkinin kullanılmasıyla da, PKK'ya destek veren herhangi bir kişi, kuruluş veya organizasyonun malvarlığının dondurulmasının sağlanamadığının altını çizdi.

PKK İÇİN KULANILMAYAN YETKİNİN, TERÖR ÖRGÜTÜ OLMAYAN ÇEVRELER İÇİN KULLANILMASI…

Prof. Özgenç, Türkiye'de, milletlerarası sözleşme ve kanunların terörle mücadele amacıyla devlete verdiği ve PKK için kullanılmayan bu yetkilerin, terör faaliyeti ve terör örgütü olmadığı açık olan bir takım sosyal veya ekonomik oluşumlarla ilgili olarak işletilmeye çalışılmasının, bir akıl tutulmasının örneği olduğunu söyledi.


http://www.zaman.com.tr/_prof-izzet-ozgenc-pkk-icin-isletilmeyen-mal-varligini-dondurma-yetkisini-terorle-ilgisi-olmayan-gruplar-icin-isletmek-akil-tutulmasidir_2314441.html