Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Savcılığı, bir vatandaşın şikayeti üzerine soruşturma başlattı. Savcılık, sosyal paylaşım sitesinde hakaret içerikli ifadeler yazan polis memuru B. hakkında iddianame hazırladı.

İddianamede, polis memuru hakkında, ''Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak'' suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamade, şu beyanlarına yer verildi:

''6 yıldır psikolojik tedavi görüyorum. 3 yıl boyunca 15'er gün Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi gördüm. Bu nedenle silahım alındı ve sivil memurluk görevine verildim. İyi olurum diye kendimi dine verdim. 3 kez Kur'an-ı Kerim'i okudum, İslam tarihini araştırdım. Bu konulara kendimi fazla kaptırdım, içime kapandım. Rahatsızlığımın etkisiyle kafamda dini takıntılar oluşmaya başladı. Telefon hattımla internette Facebook'a girdim ama kesinlikle evrak içerisinde dine karşı hakaret içeren, aşağılayan sözleri yazdığımı hatırlamıyorum. Rahatsızlığımdan dolayı bunu hatırlamıyorum. Yazdıysam da bilinçli bir hareket değildir."
 
Polis memuru, "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak'' suçundan Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.



AA