İSTANBUL

Yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in Beşiktaş'ta karıştığı trafik kazasında hayatını kaybeden polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün eşi Özlem Alagöz, Çetin'in 22,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada şikayetinden vazgeçti.

Rüzgar Çetin'in, Beşiktaş'ta bir polis memurunun şehit olması, birinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya karıştığı iddiasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle yargılandığı İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada yeni bir gelişme yaşandı.

Davanın müdahili şehit polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün eşi Özlem Alagöz, avukatı aracılığıyla mahkemeye sunduğu dilekçeyle Çetin hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğini bildirdi.

Dilekçede, "İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2016/61 Esas sayılı dosyasından sanık Rüzgar Çetin hakkındaki şikayetimizden ve davaya katılma talebimizden feragat ediyoruz. Şikayetimizden ve davaya katılma talebimizden feragatimiz doğrultusunda gereğinin yapılmanı arz ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Dava konusu olan kazada yaralanan polis memuru Emre Tetik de tedavi gördüğü Tokat'tan mahkemeye 2 Mayıs'ta gönderdiği dilekçeyle şikayetinden vazgeçtiğini belirtmişti.

Çetin'in yargılandığı davanın duruşması 4 Ekim'de görülecek.

Olayın geçmişi

Çırağan Caddesi'nde Ortaköy yönüne seyreden 34 A 4342 plakalı trafik polisi aracı, karşı yönden gelen Rüzgar Çetin'in kullandığı 34 RUZ 27 plakalı otomobille çarpışmış, araçtaki iki polis memuru ağır yaralanmıştı.

Polis memuru İsmet Fatih Alagöz, kaldırıldığı Acıbadem Fulya Hastanesi'nde şehit olmuş, diğer polis memuru ise Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Kazanın ardından gözaltına alınan Rüzgar Çetin tutuklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, kazaya ilişkin hazırlanan iddianamede, sanık Rüzgar Çetin'in Beşiktaş'ta otomobiliyle çarpıştığı polis aracındaki polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün şehit olmasına, bir polis memurunun da yaralanmasına neden olduğu belirtilmişti. Rüzgar Çetin'in 0.90 promil alkollü olduğu kaydedilen iddianamede, sanık Çetin'in "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına neden olduğu" gerekçesiyle 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemişti.

Kaynak: AA