Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon gerçekleştiren güvenlik güçleri, aynı zamanda ilçedeki yolların açılması için belediyenin yürütmesi gereken çalışmaları da yapıyor.Silopi'de terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan 'Şehit Polis Muhammet Onur Operasyonu' devam ediyor.

Operasyonda ilçenin tamamı terör örgütü PKK mensuplarından temizlenirken, ilçeye verdikleri tahribat da gideriliyor.

'Belediye bir sokak dahi temizliyor'

Teröristlerin 'karargah' gibi kullandığı Şehit Harun Boy Mahallesi'nde Hazreti Bilal Camisi'nin yolundaki hendekleri, polisler iş makinesiyle kapatıyor. Hendek kapatan polislerden M.B, operasyonlarda günlerce teröristlerle çatışmaya girdiğini belirterek, şimdi de hendek kapatma ve barikat kaldırma çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Barikat ve hendeklerle kapatılan yolları belediye ekiplerinin açmadığını, vatandaşların teröristler tarafından daha fazla mağdur olmaması için polislerin bu işi yaptığını kaydeden M.B, şöyle dedi:

'Sokakları ulaşıma açmak için uğraşıyoruz. Elimizde barikat ve hendekleri gösteren haritalarımız var. Bir plan dahilinde önce ana caddelerdeki ardından sokaklardaki yolları açıyoruz. Belediye ekipleri bir sokağı dahi temizlemiyor. Biz de teröristlerin tahrip ettiği, sokak ve caddeleri temizleyip onarıyoruz.'

Kazma kürekle tuzaklanmış bomba arıyorlar

Öte yandan, cadde ve sokaklarda yerleştirilen patlayıcıları imha etmek için de güvenlik güçleri büyük çaba sarf ediyor.Kazma ve kürekle kazdıkları sokaklarda teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcıları bulan ekipler, daha sonra kontrollü şekilde bu bombaları imha ediyor.

Kaynak: AA