Terör örgütü PKK/PYD'ye tabanca ve materyal sağlayıcı 5 kişi, yasadışı yollarla Türkiye'ye girmeye çalışırken Şanlıurfa'daki Mürşitpınar Hudut Karakolu alanında 'Dur' ihtarında mevcut düzenlilik kuvvetleriyle çatıştı. Zanlılardan birisi yakalanırken, ikisi dertli 4 çirkin yanlarındaki tabanca ve cephanesi bırakarak Suriye istikametine kaçtı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Mürşitpınar Hudut Karakolu günah alanında Türkiye'ye gayrikanuni yollardan girmeye etkin 5 ad düzenlilik güçlerinin 'dur' ikazına ateşle cevap verdi.

Güvenlik güçlerinin cevap vermesiyle çıkan arbedede yıldırı örgütü PKK/PYD'ye tabanca ve materyal desteği bildirmek düşüncesince kaçakçılık görüntüsü altında emek vermek yürüttüğü belirleme edilen zanlılardan birisi yakalandı.

İkisi dertli 4 çirkin ise yanlarındaki tabanca ve cephanesi bırakarak Suriye istikametine kaçtı. Bölgede meydana getirilen aramada, 4 kaleşnikof piyon tüfeği ile bu silaha ilgilendiren 10 şarjör, 7 tabanca ile 8 şarjörü, 7,62 mm çapında 2 bin 503 mühimmat, 100 karton sigara, 2 el telefonu ele geçirildi.

Sorgulamada zanlıların, beraberindeki tabanca ve cephaneleri Diyarbakır'ın Sur ilçesine götürmeyi hedefleyen yıldırı örgütü PYD/YPG personeli oldukları belirleme edildi.

Kaynak: AA