Ziyaretin ardından çıkışta açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, hükümet olarak terörle mücadele konusunda kararlı olmaya devam edeceklerini söyledi.

"KARDEŞLİĞİMİZE DAİM EDECEĞİZ"

Başbakan Yıldırım, “Terörle mücadele kapsamında yaptığımız çalışmaların netice verdiği bugünlerde bu saldırı elbette bir anlam taşıyor. Taşıdığı anlam çok açıktır. Ülkemizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine kasteden artık çaresizlik içindeki terör örgütleri ses getirmek için bütün alçaklıklarını ortaya koyuyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, bu millet büyük bir millettir. 15 Temmuz'da nasıl alçak FETÖ'ye dersini verdiyse bundan böyle de PKK'sı, PYD'si, YPG'si. FETÖ'sü, DHKPC'si ne kadar örgüt varsa bunların kökünü kazıyacaktır. İrade de vardır, güç de vardır. Milletçe acımız büyüktür. Tabi ki yüreğimiz yanıyor. Ancak acımızı yüreğimize gömeceğiz. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimize daim edeceğiz. Terörle mücadele konusunda kararlığımızdan asla bir şey kaybetmiyoruz" dedi.

"TERÖR ÇIKMAZ BİR SOKAKTIR"

Terörü çıkmaz sokak olarak niteleyen Başbakan Yıldırım, “Bu olay bizi millet olarak, hükümet olarak daha da azimli ve kararlı bir şekilde bu alçakların üzerine gitmeye vesile olmuştur. Şehitlerimizin yakınları, büyükleri çocukları bize emanettir. Onları ebediyete uğurlarken peygamber efendimize komşu yaparken tüm şehitlerimizin acılarını 79 milyon olarak yürekten paylaşıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Terör çıkmaz bir sokaktır. Terörle hiçbir şeyin sonucu alınmaz. Terör sadece can yakar ama sonunda kendini de yok eder, tüketir. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir ülke. Biz büyük bir milletiriz çok büyük imtihanlardan geçtik. Bundan da başarıyla çıkacağımıza inanıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun" diye konuştu.

"PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN MARİFETİ OLDUĞUNA HİÇBİR TEREDDÜDÜMÜZ YOK"

Basın mensuplarının, saldırının hangi örgütün yaptığına yönelik sorusu üzerine Başbakan Yıldırım, “Konu tabi ki soruşturuluyor. Ama büyük bir ihtimalle hemen hemen bölücü PKK terör örgütünün marifeti olduğuna hiçbir tereddütümüz yok. Hangi örgütten gelirse gelsin insanın canına kast eden, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe kast eden bütün örgütler bizim için aynı derecede alçaktır, aynı derecede mücadele edilecek güruhlardır" dedi. Açıklamanın ardından Başbakan Yıldırım, hastane bahçesindeki vatandaşlarla selamlaştı. Yıldırım, daha sonra Bakan Kaya ile birlikte makam arabasına binerek hastaneden ayrıldı.

Kaynak: DHA