DİYARBAKIR

Bölücü terör örgütü PKK, kendisine muhalif siyasetçilere ve yerel yöneticilere yönelik hain saldırılar gerçekleştiriyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 7 Haziran 2015'teki milletvekili seçimlerinin ardından sivilleri hedef alan ve yaşamı hiçe sayan bombalı saldırılar gerçekleştiren terör örgütü PKK'ya Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki vatandaşların tepkisi arttı. Halkın, terör örgüne tepkisini ve nefretini yüksek sesle dile getirmesinin ardından teröristler, sivillerin ve güvenlik güçlerinin yanı sıra kendisine muhalif siyasetçileri ve yerel yöneticileri de hedef aldı.

Örgütün elebaşılarının kendileri gibi düşünmeyen siyasetçilerin hedef alınacağını açıklamasının ardından PKK'lı teröristler, siyasetçilere ve yerel yöneticilere yönelik kanlı saldırılarını artırdı.

Doğu ve Güneydoğu'da AK Parti ve HÜDA PAR binalarına yönelik bombalı saldırı düzenleyen, yol kesip siyasi parti mensuplarını kaçıran ve ölümle tehdit eden PKK'lı teröristler, bu baskılara rağmen kendilerine boyun eğmeyenlere karşı suikastlere yöneldi.

Terör örgütünün PKK'nın yayın organlarında siyasetçileri hedef gösteren haberlerin yayınlanmasının ardından teröristler, AK Parti Beytüşşebap İlçe Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman'ı ve 1 Kasım 2015'teki Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti Hakkari 1. sıra adayı Ahmet Budak'ı katletti.

Çocuklarının gözü önünde katledildi

Kurban Bayramı arifesinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bulunan aile mezarlığının çevresine patlayıcı tuzaklayan PKK'lı teröristler, bir süre önce Van'ın Özalp ilçesinde AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'yu evinde çocuklarının gözü önünde öldürdü.

Bu saldırının hemen ardından Diyarbakır'da AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'i kendisine ait benzin istasyonunda uzun namlulu silahla tarayarak öldüren teröristler, dün ise İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Van'ın Erciş ilçesinde Belediye Meclis Üyesi olarak görevlendirilen Latifiye Mahallesi Muhtarı Mehmet Şerif Doğu'yu evinden çıktığı sırada silahla katletti.

Kaynak: AA