ANKARA - Aynur Ekiz

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) İstanbul Genel Koordinatörü Fahrettin Altun, yıldırı örgütü PKK yöneticilerinin, sol örgütlere icra ettiği toplaşma çağrılarını AA muhabirine değerlendirdi.

PKK'nın, Türkiye'nin batısında etkili eylemler ika kapasitesine erbap bir yıldırı örgütü olmadığına dikkati çekici Altun, PKK'nın bir süredir millî ve arsıulusal örgütlerle teşrikimesai arayışında olduğunu dile getirdi.

Örgütün, bir anlaşma stratejisi yapmaya çalıştığını özetleyen Altun, 'Bunu yaparken kamuoyunu da yönetmek, kamuoyunda ruhsal bir yarar istihsal eylemek namına KCK eş başkanları birer izah yaptılar ve bir çağrıda bulundular. Bu çağrının asıl manada yanıt bulmadığını görmüş durumdayız' niteleyerek konuştu.

'Sahada karşılığı yok'

Söz konusu çağrıların, odağı değiştirmek, kameraları sıkıştıkları, yenildikleri alandan alarak maksat şaşırtmakla hevesi olduğunu tabir fail Altun, fakat örgütün hakeza bir kapasitesinin bulunmadığını söyledi.

PKK'nın, çabucak Türkiye'de DHKP-C ve ya MLKP gibi örgütlerle teşrikimesai içerisine girmediğini özetleyen Altun, şunları kaydetti:

'Uluslararası bölgede kent eylemleri yapabilecek örgütlerle de teşrikimesai içerisine giriyor. Bir ideolojik özellik arayışı zarfında de değil. Tamamen yarar birlikteliği. Ruslarla da İranlılarla da rahatlıkla teşrikimesai içerisine girebileceğini gösteriyor. Rusya kaynaklı, Çeçenistan kaynaklı türlü örgütlerle teşrikimesai arayışına duhul hali uydurma konusu. Bu da herşeyden önceki etkili aksiyon yapabilecek bir çatı oluşturmakla iglili. Fakat bunların hiçbirinin konkre şekilde sahada karşılığı yok. Bir mefruşat de bulabilmiş değiller. Bu çağrının üstünden sabık müddet de bunu gösteriyor. PKK fakat Güneydoğu dalında askerlere, askerlerin, itimat çalışanlarının ailelerine çevrik eylemler yaparak bir endişe ortamı nesir etmeye çalışıyor. Onun haricinde bir ağırlık sektörü da oluşturamıyor.'

Kaynak: AA