Bordo bereliler, ilçede PKK'lılar tarafından tuzaklanan patlayıcıları imha ettiği belirtildi. İlçede görev yapmak için gönderilen Bordo berelilerin sayısı hakkında ise açıklama yapılmadı.

SUR'DA 150 BORDO BERELİ BULUNUYOR

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlara dahil olan Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Özel Kuvvet Komutanlığı birlikleri(Bordo bereliler) Şırnak'ın Cizre ilçesinde de görev yapmaya başladı. Sur'a gönderilen 4 taburdan oluşan Bordo bereliler (150 kişi) PKK'lıların kurduğu bombalı tuzakları imha etmeye devam ediyor. Bordo berelilerin katılmasıyla genişletilen operasyonlarda imha edilen patlayıcıların ardından evlerde arama yapıldığı belirtildi. PKK'lıların çatışmalardan sonra kaçtıkları evlerde tuzaklar kurdukları öğrenildi. Sur'da devam eden operasyonda; dün 3 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Operasyonda, bugüne kadar toplam etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısının 106 olduğu belirtildi. 8 adet el yapımı patlayıcı imha edilirken 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği ile 1 adet tabanca ele geçirildi.

BORDO BERELİLER CİZRE'DE 

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde görev yapmaya başlayan Bordo berelilerin ilçede PKK'lılar tarafından tuzaklanan patlayıcıları imha ettiği belirtildi. İlçede görev yapmak için gönderilen Bordo berelilerin sayısı hakkında ise açıklama yapılmadı. Cizre'de devam eden operasyonda dün 12 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Operasyonda, bugüne kadar toplam etkisiz hale getirilen PKK sayısının 364 olduğu belirtildi. İlçede 9 adet el yapımı patlayıcı imha edilirken, 5 adet av tüfeği ile bu silahlara ait 153 adet fişek, ile çok miktarda sıhhi ilk yardım malzemesi ele geçirildi.

Kaynak: HABER7.COM