Terör örgütü PKK ile kırsalda ve şehirlerde mücadeleye devam eden güvenlik güçleri, aynı zamanda örgütün önemli gelir kaynağını da engellemeye yönelik çalışmalar yürütüyor.

Güvenlik güçlerinin sigara kaçakçılarına yönelik operasyonlarında terör örgütü PKK'nın finans kaynağına büyük darbe vuruldu.

Emniyet Genel Müdürlüğünce, 2013'ten bu yana yürütülen operasyonlarda 385 milyon 843 bin 837 paket kaçak sigara ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 70 bin 611 şüpheliden 3 bin 145'i tutuklandı.

Kaçak sigaraların büyük bölümünün Suriye, Irak ve İran'dan yurda sokulduğu, terör örgütünün Irak ve İran topraklarında oluşturduğu sözde gümrük noktalarında kaçakçılardan "vergi" adı altında haraç aldığı belirtildi.

Sigara kaçakçılığı örgütün en büyük finans kaynaklarından

Diyarbakır Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ayhan Ertuğrul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütünün en fazla finans sağladığı suçlardan birisinin sigara kaçakçılığı olduğunu söyledi.

Sigara kaçakçılığıyla mücadelenin terör örgütünün para kaynağının kesilmesini sağlayacağına dikkati çeken Ertuğrul, "Bu nedenle sigara kaçakçılığıyla mücadele büyük önem arz etmektedir. Sigara kaçakçılığıyla mücadele konusu, uyuşturucuyla mücadele kadar önemlidir." diye konuştu.

Kaynak: AA