İZMİR - Mustafa Yıldırım

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı birimlerin sınır içi ve ötesinde sürdürdüğü operasyonlarda büyük darbe yiyerek önemli kayıplar veren terör örgütü PKK'nın son dönemde İzmir'de gerçekleştirmek istediği bombalı eylem planları, polisin başarılı çalışmalarıyla engellendi.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, ülke genelinin yanı sıra sınır güvenliği amacıyla Suriye ve Irak'ta operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, büyük kentlerde de olası terör saldırılarının önlenmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Son dönemde aldığı büyük darbelerle köşeye sıkışan ve üzerindeki baskıyı, olumsuz havayı sansasyonel eylemlerle dağıtmayı hedefleyen terör örgütünün planları, istihbarat ve terörle mücadele birimlerinin, sabırlı ve titiz çalışmalarıyla tek tek bozuluyor.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili Okan Bato'nun talimatıyla İzmir İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, istihbarat ve takip çalışmalarını sonuca ulaştıran başarılı operasyonları da kente bombalı saldırı için gönderilen teröristlerin yakalanmasını sağlayarak hem kanlı eylemlerin önüne geçti hem de örgütü hedeflerine darbe vurdu.

İzmir'de PKK'ya yönelik son 5 operasyonda 22 kilogram C4, 440 gram A4, 17 kilogram RDX, 17 kilogram TNT ile TATP'li el yapımı 3 patlayıcı, 21 el bombası, 3 kalaşnikof ve 5 tabanca ele geçirildi

Bombalı ve silahlı saldırı amacıyla kente gelen ve teröristlere destek veren şüphelilerden 16'sı tutuklandı, 13'ünün ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak: AA