DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Çınar kazasının Yıllarca Mahallesinde 10 Mart 1994'te Kadir Gecesi sabahında Diyarbakır'a neşe alışverişine revan köylülerin bulunmuş olduğu minibüsün geçişi esnasında yıldırı örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen mayının patlaması kararı yaşamını yitiren 9 kişi, unutulmadı.

Yıllarca Mahallesinde, Şehitler Kervanı Platformunun yardımıyla planlı yâd törenine yaşamını kaybedenlerin yakınları ile HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Bahattin Temel ve Vedat Turgut, Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlamış olan törende mütekellim Abdurrahman Gülçer, çıyan saldırıda 12 yaşındaki oğlunu kaybettiğini söyledi.

Gülçer, şimdi önceki de karye yollarına nice kere mayın bırakıldığını ama ayırt ettiklerini belirterek, 'Bu bireylere meydana getirilen zulmün nedeni Müslüman olmamız, mütedeyyin olmamız. Daha önceki de nice kere yıldırma edildik, saldırıya sunulan kaldık ama banko İslam'dan ödünleme vermedik zira hepimiz Müslümanız, Allah'tan korkarız' dedi.

Araştırmacı edip Mahmut Kılınç da yıldırı örgütü PKK personellerinin sivilleri de erek aldığını belirterek, 'Bu zihniyet, kundaktaki bebeği yakarak öldürmüştür. Bu zihniyetin köyleri yaktığını gördük. Bu anlayış çağ de şehirlerimizi yakıyor' diyerek konuştu.

Tören sanatçılar kabilinden ilahilerin seslendirilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA