Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Kaynartepe Mahallesi'ndeki yıldırı örgütü PKK çalışanlarının saldırıları kararı müşterek ticari taşıt devrildi, 5 makine ve müşterek minibüsü yakıldı, dü taşıt yıkma edildi.

Gece yolu trafiğe kapatıp birtakım araçları ateşe verici teröristler ile düzenlilik güçleri ortada çıkan, müşterek polisin martir olduğu, 10 kolluk memurunun yaralandığı, 3 teröristin de atıl bir hale getirilmiş olduğu ilçeden devir kurnaz tabanca sesleri yükseliyor.

Bağlar Kaymakamlığının, Kaynartepe Mahallesi'nde duyuru etmiş olduğu sokağa çıkacak yasağının kapsamına Gürsel ve Nükhet Coşkun Caddesi'nin hepsi ile Cemiloğlu Caddesi'nin müşterek kısmı de müdahale edildi.

Tahribat şems ortaya print

Kaynartepe Mahallesi Sunay Caddesi'nde şeb yolu trafiğe kapatıp birtakım araçları ateşe verici teröristlerin gerçekleştirdiği tahribat ise devir ağarınca ortaya çıktı.

Vatandaşları konutlarını ayrılma ediyor

Sokağa çıkacak yasağının duyuru edilmiş olduğu mahallelerde mevcut birtakım aileler, yanlarına aldıkları eşyalarla evlerinden ayrıldı. Hasta ve yaşlılara asistan bulunan düzenlilik güçleri, icra ettiği kontrolün arkası sıra çıkışlara izin ediyor.

Terör saldırılarından çevre evini ayrılma etiğini tamlayan A.S, 'Bizi bu vaziyete düşürenlerden Allah hakkımızı alsın, Allah onlarda hakkımızı bırakmasın' diyerek konuştu.

K.L, yaşadıkları mağduriyeti dile getirerek, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu bu vaziyete el atsın. Bu problemlerin bitmesini ve baştan huzurun sağlanmasını, barışın gelmesini istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Sur'dan gelmişti, gine kıygın oldu

Terör saldırılarından çevre Sur ilçesindeki evini ayrılma ederek Bağlar ilçesine mevrut E.U. da ikinci kat kıygın olduklarını anlattı.

Sur ilçesinde Hasırlı Mahallesi'nde yaşamlarını sürdürürken hadiseler dolayısıyla Bağlar'a alışılmak mecburiyetinde kaldıklarını tamlayan E.U, 5 karındaş bire müşterek evi paylaştıklarını demincek ise nereye gideceklerini bilmediklerini anlatım etti.

Kaynak: AA