1'inci Jandarma Komando Tugayı Komutanlığı tarafından düzenlenen Operasyon kapsamında bugün ambulans ve cenaze araçlarının Cudi Mahallesi'nden Dağkapı Mahallesi Dere Caddesi ve Yakışan Sokağa giriş yapması üzerine bölgede yaşayan vatandaşlar durumu güvenlik güçlerine bildirdi. İhbar üzerine araçlar mahalle çıkışında durduruldu.

Yapılan kontrollerde her 2 araçta ölü ve yaralı PKK’lıların olduğu tespit edildi. Araçlar daha sonra Cizre Devlet Hastanesi’ne götürülerek incelemeler yapıldı. İnceleme sonunda çatışmalar sırasında 4 PKK'lının öldüğü, 7 PKK'lının da çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtildi. Yaralı PKK’lılar, Cizre Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından gözaltına alındı. 

PKK'LILAR YARALILAR İÇİN REVİR YAPMIŞLAR 

Operasyonların devam ettiği Cizre'de PKK’lıların kendi dizayn ettikleri revirde yaralıları tedavi etmeye çalıştıkları, güvenlik kuvvetlerinin bölgeye yaklaşmaları sonucunda bu yola başvurdukları ortaya çıktı. 

4 PKK’LIYI EVİN BAHÇESİNE GÖMMÜŞLER 

Öte yandan bölgede PKK’lıların barındıkları evlerden birinde yapılan aramada 4 PKK’lının cesedinin evin bahçesine gömüldüğü tespit edildi. 

Kaynak: HABER7.COM