İstanbul- Mısır Çarşısı'ndaki patlama davasında yerel mahkeme, Yargıtay'ın "Pınar Selek cezalandırılsın" kararına "usüle aykırılık" nedeniyle direnmekten vazgeçti. Savcı, Selek'in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, mahkeme heyeti başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu'nun izinli olması nedeniyle heyete başkanlık eden Mehmet Hamzaçebi, sanıklardan sosyolog Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk'ün yargılanmasıyla ilgili yeni bir karar alındığını bildirdi.

Başkan Hamzaçebi, sanıklar Selek ve Öztürk hakkındaki beraat kararını bozan Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin ''ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası'' verilmesi yönündeki kararına daha önce direnme kararı verildiğini hatırlattı. Hamzaçebi, direnme kararının usule aykırı olduğunu ve mahkemenin direnme kararından vazgeçtiğini bildirdi. Duruşma, bu karara karşı avukatların beyanlarıyla devam ediyor.

Mısır Çarşısı girişindeki bir büfede 9 Temmuz 1998 tarihinde meydana gelen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin de yaralanmıştı.

cumhuriyet