Mısır Çarşısı’nda 1998 yılında meydana gelen ve 7 kişinin ölümüne, 127 kişinin yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Sosyolog Pınar Selek hakkında iki kez verilen beraat kararı Yargıtay tarafından bozulunca, dava üçüncü kez görülmüş ve yargılamanın sonunda Selek geçen yıl ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı.

Selek hakkında aynı zamanda yakalama kararı çıkarıldı. Ancak Adalet Bakanlığı, Selek’in yurtdışında olduğuna dair mahkemeye yazı gönderince bu kez mahkeme Selek için kırmızı bülten çıkarılması istemiyle Adalet Bakanlığı’na yazı yazdı.

Adalet Bakanlığı mahkemenin talebi üzerine işlemleri başlatarak Interpol’e yazı yazdı ve Fransa’da olan Pınar Selek hakkında kırmızı bülten çıkarılmasını istedi.

Mahkemenin talebini inceleyen Interpol ise kırmızı bülten çıkarmayı gerekli görmedi ve talebi reddetti.

Pınar Selek’in avukatı babası Alp Selek kararın kendilerine henüz ulaşmadığını ancak Interpol’ün ret kararı verdiklerini öğrendiklerini belirtti. Interpol tarafından daha önce de kırmızı bülten kararı çıkarılmadığını söyleyen Selek mahkeme tarafından yapılan talebin reddedildiğini hatırlattı.

Selek hakkında İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis kararı temyiz için halen Yargıtay 9. Ceza Dairesinde. Yargıtay Başsavcılığı, geçen ay, temyiz itirazlarının reddi ve cezanın onanması yönünde görüş bildirmişti.  

haberaktüel