UŞAK/KAYSERİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmaya müdahale için bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan'ın cenazesi memleketi Uşak'ta toprağa verildi.

Şehit Üsteğmen Şahan'ın cenazesi, uçakla getirildiği Uşak Havaalanı'nda 6 aylık kızı İlkem Ada'nın da arasında yer aldığı ailesi ve protokol tarafından karşılandı.

Şahan'ın cenazesi daha sonra helallik alınmak üzere Kemal Öz Mahallesi İzzettin Çalışlar Caddesi'ndeki babaevinin önüne, ardından da Yücetepe Camisi'ne götürüldü.

Eşi Betül, babası Süleyman, annesi Şükrani ve kardeşi Murat Şahan şehidin tabutuna sarıldı, fotoğrafını öperek gözyaşı döktü.

Yücetepe Camisi'nde ikindi kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Uşak Garnizon Komutanlığı Şehitliğine tekbir ve dualarla götürülerek defnedildi.

Şehit Uzman Çavuş Kapucu toprağa verildi

Çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Nazmi Kapucu, memleketi Kayseri'nin Tomarza ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri Asker Hastanesi morgundan alınan Şehit Kapucu'nun (38) Türk bayrağına sarılı naaşı, Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracıyla, konvoy eşliğinde Tomarza ilçesinin Yeni Mahalle'deki baba evine getirildi.

Bu sırada fenalık geçiren şehit babası Muzamettin Kapucu'ya sağlık görevlileri müdahale etti. Helallik alınması ve dua edilmesinin ardından Kapucu'nun cenazesi ilçe mezarlığına götürüldü.

Kapucu'nun naaşı burada kılınan cenaze namazını ardından, top arabasına konularak tekbirler eşliğinde taşındığı aile kabristanında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Muhabir: İbrahim Süzer,Aytuğ Can Sencar,Orhan Canbulatel

Kaynak: AA