ANKARA

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışma sonrası bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Burak Abikebahşi (29) ile Sağlık Astsubay Üstçavuş Mekan Şahin (30) son yolculuklarına uğurlandı.

Şehitler Abikebahşi ve Şahin için Kocatepe Camisi'nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törene şehit aileleri ve yakınlarının yanı sıra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, milletvekilleri ile Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar katıldı.

Cenaze namazının ardından Abikebahşi ve Şahin'in Türk bayrağına sarılı naaşları, top arabasına konuldu. Bu sırada yakınları, şehitleri asker selamı vererek uğurladı. Şehit babası Murat Abikebahşi, "Burak Abikebahşi'nin bugün doğum günü. Oğlum cennete gitti, cennete." dedi.

Şehit Abikebahşi'nin annesi Serpil Abikebahşi, babası Murat Abikebahşi ile şehit Şahin'in annesi Sevgi Şahin, babası Veysel Şahin ve eşi Aynur Şahin taziyeleri kabul etti. Şehit Astsubay Şahin'in 5 yaşındaki oğlu Metehan da cenaze töreninde yer aldı.

Şehitlerin naaşları, törenin ardından, Cebeci Askeri Şehitliğinde toprağa verildi.

Öte yandan, şehitlerin cenaze namazlarının kılındığı sırada CHP Grup Başkanvekili Gök'e tepki gösteren iki kişi tören alanından uzaklaştırıldı.

Muhabir: Enes Kaplan, Zehra Aydın

Kaynak: AA