Küresel piyasalarda Fed sonrası dolarda yaşanmış bulunan azalma ile Brent petrolün varil fiyatı 41 doları aşarken, WTI'nın varil fiyatı 39,6 dolarla kısaca 3,5 ayın en efdal seviyesini gördü.

Katar Petrol Bakanı Muhammed bin Salih es-Sade cemaziyelevvel icra ettiği açıklamada, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi bulunan ve OPEC üyesi sıfır iri üreticilerin 17 Nisan'da Katar'ın başkenti Doha'da toplanacağını bildirdi.

Bu boyut yer yağı fiyatlarındaki yükselişi yanında getirirken, Fed'in faizlerde artırıma gitmemesi daha sonra dolarda yaşanmış bulunan azalma de bahis konusu yükselişi destekledi.

'Piyasadaki belirsizliği giderdi'

Brent şekli kabak petrolün varil fiyatı, cemaziyelevvel güne 39 doların doğrudan üstünden başlaması daha sonra analistlerin ciddi dayanım kendisine nitelendirdikleri 40 doları aştı ve haset 40,23 dolardan tamamladı. Bugün ise güne 40,40 dolardan başlamış bulunan Brent petrolün varil fiyatı en efdal 41,20 doları gördükten sonradan şu dakikalarda acemi kapanış seviyesine nazaran yüzdelik 2'yi aşan hasılatla 41 dolar sınırından muamelat görüyor.

Analistler, yer yağı arzına bağlı mülakat tarihinin netleşmesinin piyasadaki belirsizliği giderdiğini belirterek, mevzuya bağlı gelişmelerin fiyatlar açısından ciddi özellikte bulunduğunu kaydediyor.

Kaynak: AA