Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de petrol stoklarındaki düşüş, Nijerya'da petrol boru hatlarına saldırılar ve dolardaki gerilemenin etkisiyle 8 ayın en yüksek seviyesi olan 51,54 doları gördü.

ABD'de dün açıklanan haftalık ham petrol stokları 3,6 milyon varil azalarak beklentilerin altına geriledi. Bununla birlikte Nijerya'nın Delta bölgesinde petrol boru hatlarına yönelik saldırılar da arza ilişkin endişeleri tetiklerken, dolar endeksindeki düşüşün devam etmesi petrol fiyatlarını destekledi.

Söz konusu gelişmelerin etkisiyle Brent petrolün varil fiyatı bugün Asya piyasalarında 51,54 dolarla 12 Ekim 2015'ten bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından, saat 10.20 itibarıyla 51,37 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Analistler, arza ilişkin gelişmelerin yanı sıra dolardaki düşüşün petrol fiyatlarındaki yükselişi desteklediğini dile getiriyor.

Brent petrolün varil fiyatı için 51,56 dolar direncinin kırılması durumunda 52,3 ve 54,0 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğine işaret eden analistler, düşüşlerde ise 49,3 doların destek konumunda bulunduğunu belirtiyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı da bugün 50,57 dolarla 8 ayın en yüksek seviyesini görmesi sonrasında, şu dakikalarda 50,40 dolardan alıcı buluyor.

Kaynak: AA