Brent petrolün varil fiyatı, ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısından çıkma kararlar öncesinde 31 doların üstünde dengelendi.

Brent çeşidi incelmemiş petrolün varil fiyatı, Suudi Arabistan'a ilgilendiren yer yağı firması Aramco'nun yer yağı yatırımlarını azaltmayacağını açıklamasının peşi sıra sunma fazlalığına bağlı endişelerle baştan 30 doların dibine indirilmiş ve 29,25 dolara derece gerilemişti. Bu seviyelerden mevrut reaksiyon alımlarıyla evvel gece ezanı saatlerinde 32,69 dolara derece yükselen Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de açıklayan incelmemiş yer yağı stoklarının beklentilerin üstünde artmasıyla baştan düşüşe geçti ve haset 30,90 dolardan tamamladı.

Brent petrolün varil fiyatı, çağ ise gece ezanı saatlerinde açıklanacak Fed Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) kararları öncesinde 31-32 dolar namüsait bandında seyrederken, şu dakikalarda yeni kapanış seviyesine nazaran yüzdelik 0,7'lik artışla 31,14 dolardan prosedür görüyor.

Analistler, yer yağı piyasasında volatilitenin (oynaklığın) arttığını ve arza bağlı gelişmelerin fiyatlar açısından anne belirleyici olmayı sürdürdüğünü belirterek, bu gece ezanı Fed toplantısından çıkma ileriye çevrik mesajların izlem edileceğini kaydediyor.

Brent petrolün varil fiyatı düşüncesince uran anlamda 29 doların eleştiri dayanaklık etmek konumunda bulunduğunu, bu seviyenin altında ölmezlik sağlanması yerinde azalış kanalına girileceğini belirterek, mümkün yükselişlerde ise 33,5 doların dayanım yerine izlem edileceğini dile getiriyor.

Batı Teksas çeşidi incelmemiş petrolün (WTI) varil fiyatı ise evvel en az 29,26 dolar ve en faziletkâr 32,41 doları gördükten sonradan haset 30,48 dolardan kapattı. Bugün ise hudutlu hareketlerin gözlendiği WTI'nın varil fiyatı, şu dakikalarda 30,60 dolar seviyelerinde dengelendi.

Kaynak: AA