DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde BOTAŞ boru hattından ham petrol çalmak isteyenleri jandarma ekipleri engelledi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince BOTAŞ boru hattından hırsızlık ile mücadele kapsamında önleyici kolluk devriyesi icra edildiği bildirildi.

Batıçanakçı Mahallesi Yemişalan mezrasında bulunan BOTAŞ boru hattının bulunduğu bölgede şüpheli bir araç tespit edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Jandarma ekiplerini fark eden şüpheli veya şüpheliler, içerisinde yaklaşık 15 ton ham petrol bulunan akaryakıt tankerini olay yerinde bırakarak kaçmış olup, yapılan kontrolde aracın yanında bulunan BOTAŞ boru hattına, harici kelepçe takılarak yaklaşık olarak 15 ton ham petrolü çektikleri, ancak devriyenin müdahalesi sonucu, çaldıkları ham petrolü olay yerinde tanker ile birlikte bırakarak kaçtıkları tespit edilmiştir. Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile suçta kullanılan 1 tanker ve içerisinde bulunan 15 ton ham petrol ve kullanılan malzemelere el konulmuştur. Olay yerinden kaçan ve kimlikleri tespit edilen şüpheli ve şüphelilerin yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir."

Kaynak: AA