Vatandaşların kaymakamlık ve diğer hizmetlerine tek adresten kolayca ulaşabileceği Hükümet Konağı ve İlçe Sağlık Merkezi’nin yapımına başlandı. Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in Pendik’e kazandırmak için bizzat takip ettiği Hükümet Konağı inşasının ihale süreci, 2013 yılı sonunda tamamlandı.

İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi, Hükümet Konağı ve İlçe Sağlık Merkezi yeniden yapım inşaatını 21 Ekim’den itibaren ihaleye açtı. Pendik Belediyesi tarafından ruhsatı verilerek yapım süreci hızlandırılan Hükümet Konağı, vatandaşların nüfustan tapuya kadar kamuyla ilgili bütün işlemlerini tek bir merkezden kolayca halletmelerini sağlayacak. Doğu Mahallesi’nde inşa edilecek Hükümet Konağı’nın 4. katında kaymakamlık yer alırken diğer katlarda ise Tapu Kadastro Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Rehabilitasyon Merkezi, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlama (AÇSAP) Merkezi, Mal Müdürlüğü, Verem Savaş Merkezi ve Halk Sağlık Merkezi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Grup Başkanlığı ve Yeşil Defter Merkezi ve Tarım İlçe Müdürlüğü yer alacak.

Hükümet Konağı 2015’te hizmette

Proje, İstanbul Valiliği İSMEP (Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Kapasitesinin Artırılması Projesi) kapsamında yapılacak. İhale süreci 12 Aralık saat 14.00’te tamamlandı. Yapılan ihale sonucunda projeyi, verdikleri en düşük teklif ile TİGRİS Mühendislik, Medas İnşaat ve MD İnşaat ortak girişimi üstlendi. Projenin başlangıç tarihi olarak 23 Ocak 2014 belirlenirken, yüklenici firmaya projenin tamamlanma süresi için 29 Mart 2015 tarihine tekabül eden 420 günlük süre tanındı.

Ulaşımın merkezinde bir konak

Hükümet Konağı ve Sağlık Kompleksi, Doğu Mahallesi’nde ulaşım sorununun önceden çözüldüğü bir bölgede inşa edilecek. Yakınında metro durakları bulunan yeni Hükümet Konağı’na, kısa süre önce tamamlanan Tavşantepe Köprülü Kavşağı, Dolayoba Altgeçidi ve yan yollarla trafik sorunu olmadan kolayca ulaşılabilecek.  Tamamlandığında vatandaşlar, istedikleri toplu ulaşım araçlarıyla kolayca gidebilecekleri bu binada birçok hizmetten tek noktada faydalanabilecekler. Hükümet Konağı ayrıca yeni yapılacak belediye binasına da yürüme mesafesinde olacak.

 

Haber: Metin Timur Tüfekçiler
istanbulajansı