Pegasus Hava Yolları, Rusya'nın Türk taşıyıcılarına ait uçucu ekiplerden vize talep etmesi ve vize başvurularına yanıt vermemesi üzerine seferlerini iptal etmişti. Şirket, Rusya ile yaşanan vize sorununun hallolması üzerine seferlere yeniden başladı.

Pegasus Hava Yolları'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Pegasus Hava Yolları'nın Rusya seferlerinde yaşanan uçuş ekiplerine ilişkin vize sorunu; T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün, T.C. Dışişleri Bakanlığı'nın ve Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliği'nin yakın desteği ve koordinasyonuyla giderilmiştir. 4 Ocak'ta askıya alınan Rusya uçuşları, uçuş ekiplerimize vize alınması üzerine 15 Ocak itibarıyla yeniden başlamıştır. Daha önce yapılamayan Rusya seferlerine ait bileti bulunan misafirlerimiz iade ve rezervasyon değişikliği işlemlerini, çağrı merkezimiz (0850 250 67 02) üzerinden ücretsiz yapabilir" denildi.

Pegasus Hava Yolları, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Rusya'nın Moskova ve Krasnodar şehirlerine her gün bir kez karşılıklı seferler gerçekleştiriyor.

Kaynak: HABER7.COM