Ankara'daki yıldırı saldırısında, annesiyle eve kullanmak düşüncesince otobüs durağında gözleyen 4 yaşındaki Nisanur Alımcı da yaralandı.

Saldırıda bol vurulan Nisanur Alımcı, vakadan doğrudan sonraları Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Sabah saatlerinde yaralıların vaziyeti üzerine bilgelik kabul etmek düşüncesince hastaneye mevrut Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Nisanur'u da görüşme etti.

Nisanur'un anası Yıldız Alımcı, AA muhabirine, fenomen anını anlattı.

Otobüs durağında beklediklerini dile getiren Alımcı, 'Kızımla durakta oturuyorduk, patlama oldu. Kıyamet koptu zannettim. Her tarafımıza camlar, parçalar geldi. Kızımı kucağıma aldım, daima koştum' dedi.

Çankaya ilçesine ilişkin Dikmen semtinde oturan annesini görüşme ettiğini, Keçiören'deki evlerine kullanmak düşüncesince otobüs beklediklerini tamlayan Alımcı, bu tam birlikte 7 maaş iki canlı kız kardeşinin de bulunduğunu söyledi.

Saldırı anındaki karmaşada, oğluyla fenomen yerinden uzaklaşmaya etkin kızkardeşiyle birbirlerini kaybettiklerini özetleyen Alımcı, henüz sonraları kardeşi ile oğlunun bambaşka ortak hastaneye kaldırıldığını ve durumlarının dobra bulunduğunu öğrendiklerini kaydetti.

Alımcı, 'Çok şükür iyiyiz hepimiz. Ama aşırı dinamit ortak olay. O hatırat unutamıyorum. Allah, oradaki her insana iane etsin' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA