ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisinin arkasında olmadıklarını belirtti.

CHP, Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde toplandı.

Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan Parti Sözcüsü Koç, CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nı hafta sonu yapacağını anımsattı. Koç, kurultay hazırlıklarıyla ilgili cuma günü Ankara Spor Salonu'nda tanıtım yapılacağını belirtti.

İstanbul'daki terör saldırısına değinen ve hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Haluk Koç, devletin temel hak ve özgürlükleri ve kamu düzenini sağlama görevleri olduğunu belirtti. Koç, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın bugün yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Akademisyenlerin bildirisi

Bazı akademisyenlerin kendi görüşlerini ifade eden bir açıklama yaptıklarını ve sonrasında 'fırtınanın koptuğunu' kaydeden Koç, 'Bildirinin içeriği ayrı. Ben o içerikten bağımsız yapıyorum değerlendirmeyi. Düşünce hürriyeti, ifade hürriyeti demokrasilerde temel alanlardan bir tanesidir. Bu çerçeve içerisinde bakmak lazım. Şiddet önermeyen, terörü teşvik etmeyen düşünceler ifade edilebilir' dedi.

Haluk Koç, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun 'Parti olarak bildirinin arkasındayız' şeklinde bir açıklamasının olduğunun hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

'Parti olarak bu bildirinin arkasında değiliz. Ben partinin sözcüsüyüm. Düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde herkes düşüncesini, ifadesini yapar. Bu hürriyetten yararlanır. Teröre davetiye çıkarmadan, şiddeti teşvik etmeden bu çerçevede düşüncesini ifade eder. Bunu hainlikle itham edenlerin, kendi düşüncesini ortaya koyması lazım. Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifinin bildirisine ilişkin bunu söylüyorum. O bildirinin içeriğinden bağımsız olarak bu değerlendirmeyi yaptığımı üç kere ifade ettim.'

TRT'ye de eleştirilerde bulunan Koç, TRT'nin nasıl yayın yapacağına dair kanunu bulunduğunu anımsattı. Koç, 'Oraya arkadaşlarımızın ne için gittiği belli. Türkiye Cumhuriyeti tarihine damga vuran bazı kahramanların nasıl küçültüldüğü, aşağılandığına dönük bir program var. Grup Başkanvekilimiz RTÜK'e de şikayette bulundu' diye konuştu.

Muhabir: Barış Gündoğan

Kaynak: AA