PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'te Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Başbakan Manuel Valls, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Senato Başkanı Gerard Larcher ve bakanların beraberinde milletvekilleri ve saldırılarda ölenlerin yakınları katıldı.

Cumhurbaşkanı Hollande, Başbakan Valls ve Belediye Başkanı Hidalgo, 2015 senesinde teröre kurban gidenlerin anısına hazırlanmakta olan levhanın açılışını yapmış oldu ve 'Marianne' heykeli önüne çiçek bıraktı. Levhada 'Ocak ve Kasım 2015'teki yıldırıcı saldırıların kurbanlarının anısına. Fransız halkı onları nazikâne anıyor' ifadesi toprak aldı.

Paris'teki Charlie Hebdo gülmece dergisinin merkezine 7 Ocak 2015'te saldırı düzenlenmiş, aralarında karikatüristlerin de bulunmuş olduğu 12 ad yaşamını kaybetmişti. Paris'teki saldırılar, dü güneş henüz bitmeme etmiş ve ölenlerin sayısı 17'ye yükselmişti.

Kentte 13 Kasım'da planlı terör saldırılarında ise 130 ad ölmüş, 351 ad yaralanmıştı. 7 teröristin öldüğü saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti.

Muhabir: Onur Usta

Kaynak: AA