PARİS

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı, Fransa'da protesto edildi.

Filistin'e destek veren derneklerin çağrısıyla başkent Paris'teki Chatelet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 kişi, ellerinde Filistin, Türk ve Tunus bayraklarıyla ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto etti.

Göstericiler, "Kudüs Filistin'in başkentidir", "İsrail katildir", "Özgür Filistin" "Çok yaşa Filistin", "Hepimiz Filistinliyiz" sloganları attı.

Eylemcilerin ellerindeki "Trump'ın Kudüs kararını reddedelim", "Katil İsrail", "İsrail'in işgaline boykot", "Özgür Filistin" yazılı döviz ve pankartlar dikkati çekti.

Paris Valiliği, ABD'nin Kudüs kararını protesto etmek için ABD'nin Paris Büyükelçiliğine kadar yürümek isteyen göstericilerin yürüyüşünü yasakladı.

Paris'in yanı sıra Fransa’nın İsviçre sınırındaki Mulhouse kentinde de karar protesto edildi. Alsace Türk Kültür Dernekleri Birliği tarafından düzenlenen "Kudüs İçin El Ele" gösterisine yaklaşık bin kişi katıldı.

Şehir merkezinde yaklaşık 2 saat süren gösteriye Türk, Filistin, Fransız, Cezayir, Fas ve Tunus bayraklarıyla katılan vatandaşlar, İsrail’in Filistinlilere uyguladığı baskı ve saldırıları kınayan sloganlar attı.

Muhabir: Yusuf Özcan

Kaynak: AA