PARİS

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi", Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğu'nda açıldı.

Türkiye'nin Paris Başkonsolosu Görkem Barış Tantekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl 15 Temmuz'da Türkiye'nin ağır bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını anımsattı.

Tantekin, "Cumhuriyet tarihimizin belki de en ağır, en vahim ve en kanlı terör eylemlerinden birisini yaşadık. Bu darbe girişimini tezgahlayan FETÖ'nün eylemlerin ve 15 Temmuz 2016 akşamı yaşanan olayların arkasında olduğu daha sonra ortaya çıktı." dedi.

Darbe girişiminde 250 vatandaşın şehit, 2 binden fazla kişinin de gazi olduğunu belirten Tantekin, "Bunun unutulmaması, unutturulmaması için bu hafta boyunca Paris Başkonsolosluğunda AA'nın değerli katkılarıyla gerçekleştirilen sergi açık olacak. Sergi, o gece çekilen fotoğraflardan oluşuyor." diye konuştu.

Sergide, o geceye ait görüntülerin de gösterileceğini dile getiren Tantekin, şehit ve gazilerin anısına, ziyaretçilerin görüşlerini yazması için anı defteri oluşturduklarını söyledi.

Sergiyi ziyaret eden Ümit Hangül, 15 Temmuz'da Türkiye'nin felaketten döndüğünü ifade ederek, Türk halkının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara çıkarak ülkesine sahip çıktığını vurguladı.

AA foto muhabirlerinin çektiği yaklaşık 20 fotoğrafın bulunduğu sergi, 14 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.

Muhabir: Yusuf Özcan

Kaynak: AA