ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parasız eğitim istedikleri için 14 aydır tutuklu olan gençlere sahip çıkarak Recep Beye, savcısına, hâkimine çağrı yapıyorum. Biz de parasız eğitim istiyoruz, gel hepimizi tutukladedi. Meydandaki CHPlilere çağrı da yapan Kılıçdaroğlu, Buradan çıkın gidin 10 dakika çalışın, oy vermemiş 1 kişiyi CHPye oy vermeye ikna edindedi.

CHPnin Ankara mitingi yağmurun azizliğine uğradı. Altyapının yetersiz olması nedeniyle yurttaşlar dizlerine kadar suların içinde CHP liderini bekledi. Kılıçdaroğlunun 1 saat gecikmesine rağmen on binlerce kişi meydanda yağmur altında bekledi. AKP iktidarını devireceğini söyleyen CHP lideri, Tehdit, baskı yıldırmayacak. Mücadelemiz haklı çünkü biz ülkemizi seviyoruzdedi.

CHP lideri, bugün Sivas Şebinkarahisar ve İzmirde olacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, Günde en az 16 saat çalışıyorum. Sizden sadece 10 dakika çalışmanızı istiyorum. Sadece 10 dakika çalışın, geçmişte oy vermeyen 1 kişiyi ikna edindedi.

‘Ar damarının çatlaması lazım’

Erdoğanın Bütün CHP belediyelerini toplasan bir Kayseri etmezsözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Allah için doğru demiş. Bütün CHPlileri toplasan yapamaz, onu yapmak için adamın ar damarının çatlaması lazımdedi. Ankaragücü taraftarlarının açtığı Baba oğul soydunuzpankartını da okuyan Kılıçdaroğlu’nun mitinginde sağırlar için işaret diliyle anlatım yapıldı.

Öte yandan miting alanına gelmek isteyen CHPliler İstanbul’da olduğu gibi ulaşım engeli ile karşılaştı. Ankaray ile Tandoğan’a gelecek yurttaşların Tandoğan’da inişine izin verilmedi. Trenlerde istasyonun valilik kararıyla kapatıldığı anons edildi.


Sağanak altında bekleyen yurttaşlar, CHP liderini coşkuyla karşıladı. (Fotoğraf: NECATİ SAVAŞ)
Cumhuriyet