Çağlayan Adliyesi'ndeki 'paralel yapı'ya ilişkin bir rapor hazırlayan bazı savcı ve hakimler, birçok yargı mensubunun uyduruk soruşturmalarla kontrol altında alındığına dikkat çekti. Paralel yapılanmanın Çağlayan Adliyesi'ndeki çalışmalarıyla ilgili ilginç iddialar dile getirildi. Adliyedeki bazı hakim ve savcılar tarafından hazırlanan raporun ilgili mercilere ulaştırıldığı belirtiliyor. İlginç bilgilerin yer aldığı raporun satır başları şu şekilde:

HSYK'YA E-POSTA

İstanbul adliyesindeki tüm yetki talepleri ve değişiklikler eski bir Adalet Komisyonu üyesince belirlendi ve HSYK'ya e-posta ile iletildi. Paralel yapının kontrolü altında olmayan kişiler, uydurma soruşturmalarla paralel yapıyla birlikte hareket etmeye mecbur bırakıldı. Öyle ki bir savcı, bir ilin 3 ilçesine tayin edilince kurul üyesine gidip 'tövbe etmek' zorunda bırakıldı. Paralel yapı ayrıca soruşturma geçirip ceza alanları ve başka yere tayini çıkanların da HSYK'ya ulaşma noktasında kendilerine başvurmalarını zorunlu tuttu.

SORULAR VERİLDİ

Paralel yapı kendine bağlı olan 'has adamları'nı yurtdışı gezilerine de gönderdi. Hiçbir yabancı dili bilmemesine rağmen 10'dan fazla yurtdışı paneline katılan hakim ve savcılar burada özel toplantılara katıldı. Bazı savcı ve hakimlere önce İstanbul'daki özel üniversitelerde 1 yıllık ücretsiz dil eğitimi verildi. Daha sonra da ABD'ye yüksek lisans ve doktora için gönderildi. Yeterli yabancı dil puanını alamayanlara ise sorular önceden verildi.