Paralel yapının İstanbul Adliyesi'nden sorumlu hakimi C.G'nin, Başsavcı'nın bile bilmediği 17 Aralık operasyonunu önceden öğrendiği belli oldu . 'Adliye İmamı' birkaç ay evvel yakın çevresine 'Sonbaharda borsadan çıkın' diyerek tüyo verdi.

Paralel yapının örgüt şeması ve yaptıkları gün geçtikçe ortaya çıkıyor. Yeni Şafak'ın yaptığı habere göre , illegal örgütün Çağlayan Adliyesi imamı Hakim C.G'nin, 'Sonbaharda borsadan çıkın' diyerek 17 Aralık operasyonu ile alakalı çevresine tüyo verdiği öğrenildi. Borsa tutkunu olduğu belirtilen C.G'nin marifetleri bununla da sınırlı değil. C.G'nin, nöbetçi mahkemeleri ayarlama hususunda da yeteneklerini sergilediği belirlendi. UYAP'tan ve Başsavcı'dan dahi gizli yürütülen 17 ve 25 Aralık operasyonlarının Çağlayan Adliyesi'nde Barış Ceza Mahkemesi Hakimliği yapan bir hakimin bilmesi dikkat çekici bulundu. İmam C.G'nin, kendisi gibi borsa tutkunu arkadaşlarına, 'Sonbaharda borsadan çıkın' tüyosu vermesi, paralel yapının hükümete yönelik operasyonlarından haberdar olduğunun açık bir göstergesi olarak yorum yapıldı .

NÖBETÇİ HAKİM AYARLIYOR

Adliyede adeta büyük endişe imparatorluğu kuran C.G'nin mühim soruşturmaların operasyon veya itirazlarına bakacak nöbetçi hakimlerin ayarlanmasında da etkin rol üstlendiği belirtiliyor. Aralarında üç bakanın oğlunun da olduğu ve yekün dört bakanın rüşvet ve yolsuzlukla suçlandığı operasyonda mühim rol üstlenen C.G'nin, tutuklamalardan akabinde 30'uncu günde tutuklulukların gözden geçirilmesi için makul hakim ayarlamasını yapmış olduğu da öğrenildi. C.G'nin, bir Barış Ceza hakiminin yanına gidip ondan, 30 günlük zaman içinde kalan bir başka Barış Ceza hakimi ile nöbetini değiştirmesini istediği iddia edildi.

'Sehven' mimarı

Paralel yapının Çağlayan Adliyesi imamı C.G'nin etkisi yalnız adliye ile sınırlı değil. İstanbul Emniyeti içindeki paralel grup üzerinde de bir hayli etkili olan C.G'nin, mahkemenin 'zorla getirme' kararlarına karşı vakit vakit direnen bazı güvenlik yetkililerini by-pass ederek, yakalama emirleri için bazı 'paralel' polisleri görevlendirdiği iddia edildi. C.G'nin adının, Ergenekon davasında yargılanan Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin Emniyet Müdürlüğü'nün adli emanetinde 'mühürlü torba içerisindeki' telefonuna Hizbut-tahrir üyesi 134 kişinin numaralarının 'sehven' yüklenmesi olayında da geçtiği, sözkonusu imamın bu olayda da etkisi olduğu ileri sürüldü. (Yeni Şafak)

‘Cemaatin imamı‘na tahkikat