İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) faaliyetleri kapsamında ve teşkilat faaliyetlerine dayanak olacak halde kullanıldığı anlamında güçlü deliller bulunması' dolayısıyla kayyum atadığı Feza Gazetecilik şirketinin, Zaman gazetesinin belge ve malzemelerini Yarına Bakış'a aktardığı belirleme edildi.

AA muhabirinin sütun personelleri ve kayyumlardan edinmiş yer aldığı bilgilere göre, kayyum heyetine Yenibosna'daki merkezde, adeta gereksiz ortak yapı ve çalışmayan teknolojik ortak enfrastrüktür bırakıldı. Masa, iskemle ve bilgisayarların bulunmuş yer aldığı zeki yapının içinin boşaltılması dolayısıyla gazetenin az hâlâ hazırlanamayacak halde yer aldığı öğrenildi. Gazetenin yapılmaması düşüncesince kimi bilgisayarlara kod konulduğu, bazısı programların çalışamaz bir hale getirilmiş yer aldığı ve bazılarının ise hard disklerinin söküldüğü belirlendi.

Gazete, Yenibosna'daki binada hazırlanamadı

Gazetenin server sisteminin merkezi Amerika'da yer aldığı düşüncesince kayyum heyeti yönetime ulaştığında prosedür yapamadı. Bu sebeple Zaman gazetesi, Yenibosna'daki binada hazırlanamadı. Server sisteminden bilgi ve fotoğraflar alınamadı. Onun düşüncesince sütun bambaşka ortak yerde baş döndürücü güç koşullarda fakat 12 sahife adına hazırlandı. İkinci devir kimi aksaklıklar giderildikten sonraları sütun Yenibosna'daki binada hazırlanabildi.

'Abone oyunu'

Söz konusu gazeteleri sürdürümcü sistemiyle Türkiye'nin gelişigüzel hesabına dağıtan Cihan Medya'nın, kayyum heyeti atandıktan sonra, 500 bin nüshalık alımı durdurduğu ve Zaman'ı dağıtmadığı kaydedildi.

Zaman'ın hesabına ayrımsız devir hâlâ ilk sürdürümcü bulunan yerlere, emektar yönetimin çıkardığı tamlanan 'Yarına Bakış' isminde sanlı sütun dağıtıldı.

PDY personellerinin böylelikle gazeteyi batırarak, 'Türkiye'nin en baş döndürücü satan gazetesi namevcut edildi' propagandası yapmayı amaçladığı öne sürülüyor.

Kaynak: AA