Ergenekon davasında hakkında müebbet hapis cezası verilen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ temyiz duruşmasında ABD'deki eski Bush yönetimine işaret etti ve "Bush yönetimi, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yapılanlara yapılacaklara sıcak bakmıştır... Cemaat ise işlenen hukuk cinayetinin asli failidir" dedi. Başbuğ davanın, 1 Mart 2003'teki Irak tezkeresinin reddedilmesi ile de bağlantılı olduğunu söyledi. İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin 275 sanıklı Ergenekon davasında verdiği kararın temyiz duruşması Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi'nde görülmeye devam etti. Duruşmaların ikinci gününde dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ savunmasını yaptı. 
TIRNAK İÇİNDE SAVCI 
Başbuğ, Ergenekon ve diğer davaların iddianamelerini hazırlayan, kararlarını veren hâkim ve savcıların kiminin suç örgütü ile bağlantısının araştırıldığını, kiminin de yurt dışına kaçtığını söyleyerek, savunmasında Zekeriya Öz ve diğer Ergenekon savcılarından sürekli olarak "tırnak içinde savcı" olarak söz etti. "Bu davalar sürecince, kendimizi kendi topraklarımızda, yani Türk topraklarında yabancı bir ordunun askeri gibi hissettik. Bu acıyı yaşadık hepimiz. Bu acıyı bize kim unutturabilir? Cezasız mı kalacak bunları yapanlar?" diyen Başbuğ, bu nedenle Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi'nin Ergenekon kararını bozmakla kalmayıp "komploları kuranların yargılanmaları için zemin hazırlaması gerektiğini" savundu. 
PARALEL KUMPAS ABD DESTEKLİ

"ASLİ FAİL CEMATİR"

"Cematin işlenen hukuk cinayetinin faili olduğu anlaşılmaktadır. Bu cinayeti yargı ve emniyet içine yerleştirdikleri kadroları vasıtasıyla işlemiştir" diyen Başbuğ, konuşmalarının ve yaptıklarının cemaati rahatsız ettiğini bu nedenle de hedef alındığını söyledi. Başbuğ savunmasında, "Elbette Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı en önemli ve en tehlikeli sorun cemaatin illegal yapılanmasıdır. Cemaat, işlenen hukuk cinayetlerinin asli failidir" dedi.

İŞTE PARALEL YAPININ YASADIŞI DİNLEME BELGELERİ


"BORUYA BENİ İNANDIRDILAR"
Cematin emniyet ve yargı içindeki yapılanmasıyla çok başarılı bir algı operasyonu yönettiğini anlatan İlker Başbuğ, bu algı operasyonuna kendisinin bile alet edildiğini savundu. Başbuğ, soruşturmalar sırasında yapılan aramalarda ele geçirildiği iddia edilen mühimmatla ilgili basın açıklamasında havan için "boru" tabirini kullanmadığını oysa bunun kendi sözü gibi kamuoyuna yansıtıldığını anlattı. 
Sabah