"Paralel Devlet Yapılanması"na himmet adı altında finansal destek sağlamak üzere bir araya geldikleri iddiasıyla gözaltına alınan 24 iş adamı adliyeye sevk edildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 13 Ekim'de Bakırköy'de düzenlediği operasyonda, yapılanmaya finansal destek sağlamak için toplantı yaptığı iddia edilen 19 kişi gözaltına alınmıştı. Adreste yapılan aramalarda ele geçirilen çek ve senetlerin sahipleri oldukları belirlenen 5 kişinin ise sonradan gözaltına alındı öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun yürüttüğü soruşturma bünyesinde savcılık sorguları tamamlanan 24 şüphelinin tamamı tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Olay

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, düzenlediği operasyonda, "Paralel Devlet Yapılanması"na himmet adı altında finansal destek sağlamak için toplantı yaptığı iddia edilen 19 kişi gözaltına alınmıştı. Polis ekiplerinin toplantı yapılan adres ve dernek binasında yaptığı aramada çok sayıda belge, doküman ve dijital malzeme ele geçirilmişti. Ayrıca, çok sayıda iş adamından toplandığı değerlendirilen 400 bin lira, 50 bin dolar ve 600 bin lira değerindeki çek ve senede el konulmuştu.

Şüphelilerin, toplantı öncesi cep telefonlarını başka bir odaya bıraktıkları tespit edilmişti.


http://www.haberler.com/paralel-devlet-yapilanmasi-na-himmet-operasyonu-7788046-haberi/