Yapılan yorumlara geçmeden önce yazının sahibi olan Rahmi Ofluoğlu'nun yapılan yorumlara vermiş olduğu cevabı aktaralım; 


“İstanbul Barosu Seçimleri ve paradigma değişimi” yazı bir analizdir, ne benim görüşlerimi yansıtmaktadır, ne de KOCASAKAL’ın görüşülerini… KOCASAKAL’ın ittihat Terakki hakkındaki düşüncelerini biz değil, kendisi açıklayabilir. Bir düşüncenin dayandığı kökler olabilir, ancak bu düşünce o köklerle özdeş olmak durumunda değildir.
Alman Sosyal Demokarat Partsi köklerini sayarken marksizmi ve hiristiyanlığı dayandığı tarihsel kökler olarak belirlemektedir, ama SPD ne marksisitir, ne de bir din partisidir.
Rahmi Ofluoğlu (avukat)



Özlem Aksungar

Paradigma değişmedi ise sonuçlar da değişmeyecektir

KOCASAKAL’ı destekleyen kesim kendilerini Cumhuriyetin, Atatürk ilke ve Devrimlerinin, Üniter devletin bekçisi olarak görmektedir. Bu paradigma son 2 yılda değişime uğradı mı? Değişime uğraması için bir neden var mı? Aksine son 2 yılda bu paradigmayı güçlendirecek gelişmeler mi oldu ve olmaktadır?

Baro seçimlerinin sonucunda sürpriz bekleyenlerin bu soruların cevaplarını bulmaları gerekir.
...Devamını Gör

Formun Üstü

Beğen · · Gönderiyi Takip Et · 16 saat önce

Formun Altı

·  · 

Mehmet Özer Uğurlu ün Kocasakal ; 'biz solcuyuz' diyordu. ve Saka'ya darbeci dediği için çok kızıyordu. Bugün yönetim kurulu üyesi arkadaşı bir darbeyi açıkca savunup öven, baroya ittihat terakki (türkçülük)paradigması getiren, üniter devlet savunucu son kale gibi militarist ifadeler içiren bir yazı paylaşıyor. Bu nasıl solculuk! gerçekten anlamıyorum...

15 saat önce · Beğen · 2

· 

Ömer Yasa Sayın Rahmi Ofluoğlu'nun değerlendirmesine katılıyorum.

12 saat önce · Beğen

· 

Tevfik İçel Birçok avukat (Ümit Kocasakal ve mevcut Yönetim Kuruluna oy veren dahil) darbeci baro yakıştırmasını savuşturmaya çalışırken baro yönetimi bu yakıştırmayı doğrulamaya çalışıyor malesef. Üzgünüm. frown

12 saat önce · Beğen · 3

· 

Ömer Yasa Tevfik bey boşuna çabalamayın. Rahmi Ofluoğlu yönetimde değil. Adaletbiz sitesinin sahibi bir hukukçu olarak tarafsız bir yorum yapmış sadece.

12 saat önce · Beğen

· 

Tevfik İçel Rahmi Beyin yönetimde olmadığını biliyorum Ömer Bey. Ben Rahmi Beyin yorumuna üzülmedim.

12 saat önce · Beğen

· 

Mehmet Özer Uğurlu yazıyı paylaşan kişi yönetimde ve aday değil mi?

12 saat önce · Beğen

· 

Özge Akbayır Tunç Son dönemde ülkemizde o kadar yaygın bir sekilde din sömürüsüne dayanan muhafazakar politika üretildi ki, sosyal demokrasi ve hatta kemalizm solda kaldi. Demokratlik adina da o kadar cok demagoji yapıldı ki, turk kimligimizi savunmayi dusunurken dahi ozur dileyecek duruma getirildik.

, mobil ile · Beğen

· 

Mehmet Özer Uğurlu türkiyede türk kimliğine ne saldırı var ne tür bir tehlike altında da savunma gereği duyuyorsuunz bunu da hiç anlamadım?

· Beğen

·  https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-ash4/372312_725717599_1428094164_q.jpg

Mehmet Özer Uğurlu türk olduğunuz için aşağılandınız mı ? türk olduğu için hapse mi atıldınız türk olduğunuz için okulamı gidemediniz .Türk kimliğini savunmak n demek yahu? Ayrıca yazıda belirtilen 'Türkçülük' ittihat ve terakki den beri bir siyasi ideolji olan Türklerin üstünlüğü ve birliği Turancılık gibi şovenist ırkçı bir ideolojidir.

· Beğen

· 

Özge Akbayır Tunç Bu gorusleriniz objektif olmaktan çok uzak, ne yazık ki size katılamayacağım. Türk olmaktan utanç mı duymalıyım anlayamadım. Açıkçası, halihazırda paradigmalar öyle bir değiştirildi ki, "türküm" dediğimde "türkçülük" yapıyorsun demeye varan bir ithama dönüştürüldü, ben kemalizm ve türk kimligi diyorum siz türkculuk diyorsunuz, ayrica irkcilik sadece türk kimliğine nasıl atfediliyor, ırkçılık uçtaki bir fraksiyon ise, dağdaki terörist de ırkçı ve milliyetçi, "sol" görüşte olduklarını düşünmek oldukça ezberci bir söylem olurdu; sadece soldan güç alma çabaları olarak yorumluyorum o teröristlerin yaptıklarını. Turk olmak nasıl turancı olmakla eşdeğer tutulabilir lütfen açıklar mısınız? Kaldı ki, Türkiye'de her etnik kökenden vatandaş vardır. Ulus-devlet bir tarafta ve etnisiteye dayanan devlet bir tarafta ise , Turkiye cumhuriyeti kuruluş felsefesinde ulus-devlet ilkesi benimsenmistir. Ancak ve ancak, bu anlayış uluslararası politikaya da yansıtıldığı ölçüde saygın devlet imajımızı koruyabiliriz, yoksa kendi kendimizi yok ederiz, yok edilmeye ve yıpratılmaya mahal veririz. Külturlerarası diyalog da ancak bu anlayışla gelişebilir, yoksa halkların kardeşliği söylemi de çarpıtılmaya müsait ve samimiyetten uzak bir söyleme dönüşecektir.

11 saat önce, mobil ile · Beğen

· 

Özge Akbayır Tunç Yol kesen ve polis gibi kalaşnikofla sivillere kafa tutan teröristlerin varlığında sadece benim türk kimliğim değil, türkiye cumhuriyetindeki tüm kimlikler incinecektir.

11 saat önce, mobil ile · Beğen

· 

Mehmet Özer Uğurlu Özge Hanım ,eleştirdiğim yazıda baroya hakim olan paradigmanın ta ittihat ve terakki ye dayandığından bahseidiliyor. Benim eleştirdiğim şey, ittihat ve terakkici olan birilerinin solcu olamayacağıdır. ittihat ve terakki türkçülük(türkün üstünlüğü egeme...Daha Fazlasını Gör

11 saat önce · Beğen · 1

· 

Mehmet Özer Uğurlu Türk kimliğine gelince şahsen ben yörük Türkmeniyim. ve bu kimliğimden dolayı hiçbir zaman ne aşağılandım, ne hapse atıldım. ne okula gitmem engellendi. Nede dilimi konuşmam . türk kimliğm hiçbir zaman saldırayı uğramadı. Ve bu kimliğimden hiç utanmadı...Daha Fazlasını Gör

11 saat önce · Beğen · 1

· 

Mehmet Özer Uğurlu ayrıca herhangi bir yer de benim türk kimliğime egemenler tarafından bir saldırı olsaydı, anadilimi yani türkçeyi konuşmam okumam engellenseydi, türk olduğum için okullara alınmasıaydım, öztürkçe olan 'özer'ismimden dolayı hapse atılsaydım, emin olun bütün bu ırkçı eylemlere karşı vargücümle savaşırdım.

11 saat önce · Beğen · 1

· 

Özge Akbayır Tunç Umit Kocasakal'in kuvayi milliye ruhu ile ilgili görüslerini biliyorum ancak ittihat ve terakkiye ilişkin görüslerini buraya aktarabilir misiniz? Böylelikle hangi bağlamda dile getirdiğini de öğrenebiliriz.

11 saat önce, mobil ile · Beğen

· 

Mehmet Özer Uğurlu bakınız biz paylaşılan bir yazının altında tartışıyoruz. Yukarıda bir yazı paylaşılmız konuşmamız bu yazıya istinaden. Yazıyı kaleme alan kişi , ümit kocasakalın baroyu neden açık ara kazanacağını açıklıyor. Yazıyı paylaşan da şuan yönetimde olan ve yeniden aday olan Avukat arkadaşımız. Yazı hemen yukarıda bir okuyun isterseniz.

11 saat önce · Beğen

· 

Mehmet Özer Uğurlu Ümit bey iki gündür baroya darbeci diyen Rıza saka ya fena kızıyor. ama yukarıda ki yazı bir darbeyi açıkça savunuyor. Ümit beyin kazanmasının nedeni olan paradigmalardan biri ittihat ve terakki iken diğeri de 1960 'ihtilali' darbesi demektedir.

11 saat önce · Beğen

· 

Özge Akbayır Tunç Ancak, yukarıdaki yazı bir yorumdur, kişinin kendi goruşlerini birebir yansıtmaz, sizin de dile getirdiğiniz gibi, av. Rahmi Ofluoğlu'nun fikirleri. Bu yazıyı kaleme alan Baro yönetimini destekliyorolsa dahi bu görüşlerin baro yönetiminin görusleri olduğunu göstermez.

10 saat önce, mobil ile · Beğen

· 

Mehmet Özer Uğurlu baro yönetim kurulu üyesi ve yeniden aday olan arkadaşımız beğenip paylaşsa bile mi ?

10 saat önce · Beğen

· 

Mehmet Özer Uğurlu beğenenler arasında denetleme kurulu üyesi v başkaca o grbun üyesi arkdaşalr da var.

10 saat önce · Beğen

· 

Mehmet Özer Uğurlu :))) Ümit hoca biz solcuyuz dediğinde ben de heyecanlanıyorum. aslında içten içe buna inanmak da istıyorum. ama yorumlara yazılara eylemlere bakınca ne yazıkkı onların solculukla ilgileri olmadığını görüyorum frown

10 saat önce · Beğen · 1

· 

Rahmi Ofluoglu “İstanbul Barosu Seçimleri ve paradigma değişimi” yazı bir analizdir, ne benim görüşlerimi yansıtmaktadır, ne de KOCASAKAL’ın görüşülerini… KOCASAKAL’ın ittihat Terakki hakkındaki düşüncelerini biz değil, kendisi açıklayabilir. Bir düşüncenin dayandığı kökler olabilir, ancak bu düşünce o köklerle özdeş olmak durumunda değildir.
Alman Sosyal Demokarat Partsi köklerini sayarken marksizmi ve hiristiyanlığı dayandığı tarihsel kökler olarak belirlemektedir, ama SPD ne marksisitir, ne de bir din partisidir.
Rahmi Ofluoğlu (avukat)

2 dakika önce · Beğen