Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen tatbikatta yer alan Pakistan Deniz Kuvvetlerine ait "PNS Alamgir" isimli savaş gemisi, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üssü'ne demirledi. Savaş gemisi ve görevli askerler, AA ekibini konuk etti.

Pakistan Sahil Güvenlik Komutanı Amiral Waseem Akram, Mavi Balina-2016 Davet Tatbikatı'nın bir parçası olmanın kendilerine büyük gurur verdiğini söyledi.

Tatbikatta bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Akram, "Biz Türkiye'yi hep ikinci vatanımız olarak görüyoruz. Türkiye Pakistanlılar için çok önemli. Ben Türk Kurmay Akademisinden mezun oldum. Bu yüzden Türkiye'yi daha çok seviyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pakistan ziyaretini de çok önemli bulduklarına işaret eden Akram, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın Pakistan ziyaretini çok önemli görüyoruz. İki ülke arasındaki ilişkiler zaten çok iyi. İki ülke halkları birbirine çok yakın. Ziyaretten sonra inşallah iki ülke arasındaki ilişkiler daha da üst düzeye çıkartılacak. Türkiye ve Pakistan zaten tüm konularda hemfikir. Bu yakın dostluğumuz inşallah uzun yıllar devam eder. Buradan Türkiye halkına saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Biz her zaman Türkiye'nin güçlü olmasını istiyoruz. Çünkü dostumuz güçlüyse biz de kendimizi güçlü hissediyoruz. Yaşasın Türkiye Pakistan kardeşliği ve dostluğu."

PNS Alamgir fırkateyni

ABD'de Mayport Florida'da 31 Ağustos 2010'da denize indirilen ve Pakistan Deniz Kuvvetlerinin 25'inci Destroyer Filosu'nun bir parçası olan PNS Alamgir isimli savaş gemisi, Türkiye'ye 3'üncü ziyaretini gerçekleştiriyor. 138 metre uzunluğunda, 14,4 metre eninde çok işlevli bir fırkateyn olan ve Z9EC helikopteri taşıyan savaş gemisinde 200'ün üzerinde mürettebat bulunuyor.

Kaynak: AA