ANKARA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Türkiye ile Pakistan ortada savunma sanayi dalında işbirliğinin geliştirilmesini, teröristle savaş ve askeri yetişek hikayelerinde deneme paylaşımının artırılmasını, ortak tatbikatlar ve personel değişimine hâlâ şümullü biçimde bitmeme edilmesini hedeflediklerini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından meydana getirilen açıklamaya göre, Pakistan Genelkurmay Başkanı Reşad Mahmud'un daveti üstüne bu ülkeye revan Orgeneral Akar'a, Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin kabilinden Cumhurbaşkanlığı Sarayındaki törenle 'Pakistan Nişan-ı İmtiyaz Madalyası' ikram edildi.

Akar, Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rahil Şerif, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Girgin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İslamabad Temsilcisi Ali Santel'le görüşmelerde bulunurken, Pakistan Milli Güvenlik Akademisi'ni de görüşme etti.

'Savunma sanayisinde ortak istihsal hedefliyoruz'

İkili görüşmelerde Pakistanlı yetkililere, Lahor'da yaşanmış olan yıldırı saldırılarından çevre Türk Silahlı Kuvvetleri adına taziyelerini ileten Akar, şunları kaydetti:

'Türkiye ve Pakistan çetin günlerinde daima birbirinin beraberinde ve el birliği ortamında olmuştur. Pakistan ve Türkiye ortada koyu zamanı ve kültürel bağlar vardır. Her dü iklim de birbirinin tasa ve sevinçlerini paylaşmış, ortak adalet ve kendilerini gözetmiştir. Pakistan bizim düşüncesince arkadaş ve karındaş ülkedir. Bundan sonraları da hakeza kalmaya bitmeme edecektir. Ayrıca topraklarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağının dalgalanıyor olması itibarıyla de Pakistan ile kardeşliğimizin yaklaşan tarihimizde ayrı bir noktayı vardır.

Hem siyasal aynı zamanda askeri boyutu ile dü iklim arasındaki münasebat birlik seviyededir. Her bölgede hâlâ da geliştirilmelidir. Savunma sanayi dalında işbirliğinin geliştirilmesini ve ortak istihsal yapılmasını, teröristle savaş ve askeri yetişek hikayelerinde bilgelik ve deneme paylaşımının artırılmasını, ortak tatbikatlar ve personel değişimine hâlâ da şümullü bir halde bitmeme edilmesini hedefliyoruz.'

Muhabir: Kemal Karadağ


Kaynak: AA