Başbakanının balkon konuşmasına göre seçim öncesi başlayan kavga devam edecek.. Başbakan “inlerine kadar kovalayacağım” diyor. Başbakan kovalarken karşı tarafın rahat durmasını kimse beklememeli.  Bu durumda savaş devam edecektir.

Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var..  Paralel yapı kaset savaşını sürdürebilir.. Kaset savaşının devam etmesi Youtube, T witter  ve belki de Facebook’un kapalı kalmasına neden olabilir.

Uzlaşma olur mu?

Erdoğan ile küresel güçler arasında bir uzlaşma olur mu? Şimdilik uzlaşma olacağına dair bir gösterge yok..   Washington Post gerilimin tırmanacağını iddia ediyor

WASHINGTON POST: “Sonuçlar, Erdoğan için ses getiren bir zafer ve sosyal medya yasakları gibi giderek sertleşen taktiklerine yönelik bir onay olarak algılanacak. Fakat Lehigh Üniversitesi’nden Henri Barkey’ye göre seçimin sonuçları, ülkeyi Erdoğan yanılıları ve karşıtları olarak kutuplaştıran bu çetin oylamadan önce ortaya çıkan sert bölünmeleri yumuşatmayacak. Barkey, “Tarafların diğerini meşru görmediği bir ortamda, Türkiye yarından itibaren her zamankinden daha fazla kutuplaşmış olacak. Bu, önceden görülmemiş bir durum.”

Özgürlüklerin sınırını sandık mı tayin ediyor?

Akla gelen ilk soru bu; özgürlüklerin sınırını sandık mı belirleyecek?

Demokratik toplumlarda özgürlüklerin sınırını veya neyin özgür olacağını sandık belirleyemez. Özgürlük kavramı çoğunluğa karşı azınlığın haklarının korunmasını ifade eder. Ama bizim ülkemizde bu da olacak galiba.. Ne diyor Washington Post?

“Bu, önceden görülmemiş bir durum.”



Adaletbiz