Diyarbakır’da "özerklik" açıklaması yaptıktan sonra gözaltına alınan, aralarında Sur ile Silvan İlçesi Belediye Eş Başkanları'nın da bulunduğu 7 kişi, emniyetteki soruşturmanın ardından adliyeye sevk edildi.

Diyarbakır'da "özerklik" açıklaması yaptıkları için Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) merkez Sur İlçesi Belediyesi Eş Başkanları Seyid Narin, Fatma Şık Barut, Silvan Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Bodakçı, DBP Sur İlçe Eş Başkanı Ali Rıza Çiçek ile Güneş Ölmez, Abdulnesim Baran ve Hasan Irmak, geçen Çarşamba günü gözaltına alındı. Emniyetteki soruşturmaları tamamlanan 7 kişi bugün Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerin savcılıkta ifadeleri devam ederken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı ve Baro Başkanı Tahir Elçi de ifade işlemlerini takip etmek için adliyeye geldi.

BARO BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI
DHA'nın haberine göre, adliye çıkışı açıklama yapan Baro Başkanı Tahir Elçi, üçü belediye eş başkanı olmak üzere 7 kişinin ifade alma işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

Önemli bir kamusal görev yapan belediye başkanlarının basın açıklaması nedeniyle gözaltına alındığını belirten Elçi, "Bir iki saat içerisinde tamamlanabilecek bazı soruşturma işlemleri nedeniyle 4 gün boyunca özgürlüklerinden yoksun bırakılması ve süre boyunca kamusal hizmetlerin aksaması, hele hele bu kadar sorun ve sıkıntının yaşandığı Diyarbakır'da, Silvan'da belediye başkanlarının böyle bir uygulamaya maruz kalması hukuka ve yasalara aykırıdır. Aslında halkın yönetimine ve iradesine karşı bir saygısızlıktır. Belediye başkanları yapılan bir basın açıklama katılmışlar, refaket etmişler. İfade işlemleri yapılıyor. Umarım bugün bu yanlıştan dönülür. Beldiye başkanları serbest kalır. Görevlerinin başına dönerler" dedi.

7 kişinin savcılıktaki işlemleri sürüyor.

http://haber.sol.org.tr/turkiye/ozerklik-ilan-eden-belediye-baskanlari-adliyede-127177